Misteriozni signal iz svemira nije vanzemaljski

Izvor: N1 televizija, 21.Jul.2017, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozni signal iz svemira nije vanzemaljski

Astronomi su rešili misteriju zagonetnog signala koji je došao iz pravca obližnje zvezde i objavili da je reč o smetnjama sa udaljenog satelita, a ne o poruci vanzemaljaca.

Astronomi su ranije rekli da je teorija o vanzemaljcima na samom dnu liste mogućih objašnjenja signala koji je detektovan iz pravca zvezde Ros 128, udaljene oko 11 svetlosnih godina od Zemlje.

Oni u početku nisu mogli da utvrde da li je reč o neobičnoj solarnoj aktivnosti, emisijama >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sa drugih objekata iz pozadine ili smetanjama sa komunikacionih satelita.

Naučnici Istraživačkog centra SETI Univerziteta u Kaliforniji rešili su misteriju i saopštili da je reč o "transmisiji sa jednog ili više geostacionarnih satelita".

Abel Mendez, direktor Laboratorije za naseljivost planeta Univerziteta Portorika objasnio je da je signal stigao iz pravca Rosa 128 jer potiče sa lokacije "u blizini nebeskog ekvatora, gde se nalaze mnogi geostacionarni sateliti".
Pogledaj vesti o: NLO

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Misteriozni signal iz svemira nije vanzemaljski

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jul.2017

Astronomi su riješili misteriju zagonetnog signala koji je došao iz pravca obližnje zvijezde i objavili da je riječ o smetnjama sa udaljenog satelita, a ne o poruci od vanzemaljaca...Astronomi su ranije rekli da je teorija o vanzemaljcima na samom dnu liste mogućih objašnjenja signala koji je detektovan...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.