Hrvati: Favoriti smo, Španci nisu vanzemaljci

Izvor: B92, 22.Jun.2016, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati: Favoriti smo, Španci nisu vanzemaljci

Fudbaleri Hrvatske puni su samopouzdanja nakon preokreta protiv Španije i osvajanja prvog mesta u grupi.

Hrvatska je gubila od trećeg minuta od aktuelnog prvaka Evrope, ali je u nastavku okončala niz "Crvene furije" od 14 utakmica bez poraza na EP.

"Bilo je teško protiv njih, ali pokazali smo da smo bolji, pokazali smo odličnu igru, imali smo svežinu i pokazali smo da smo rame uz rame sa velikanima. To što su igrali u najjačem sastavu, pokazaje šta i drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << misle o nama. I to zasluženo. Veliki smo favoriti ovog takmičenja", smatra strelac prvog gola Nikola Kalinić.

Selektor Čačić je izveo kombinovan stastav u Bordou sa petoricom mladih igrača, a jedan od njih bio je Marko Rog.

"Bio sam presrećan kada mi je selektor dao priliku, a sada sam još srećniji. Bio sam koncentrisan na fudbal, trema je trajala pet minuta. Inijesta i ekipa? Izgleda da baš i nisu vanzemaljci. Osveženje ekipe pre nokaut faze, a sada tek izgleda da idemo daleko. Bila je ovo čudesna veče, usrećili smo navijače", rekao je Rog.

Šansu je dobio i Marko Pjaca koji je takođe pun samopouzdanja nakon ovog meča.

"Drago mi je da smo pokazali da se na nas može računati, ušli smo bez kompromisa, igramo odličan fudbal, igramo veoma lepo i nikoga se ne smemo plašiti! Euforija? Imamo veru, znamo da možemo mnogo, ali ne smemo se zanosiiti i onda će biti sve u redu", rekao je Pjaca.
Pogledaj vesti o: NLO

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.