Vestbruk ignorisao Duranta, kralj Džejms postrojio ratnike i objasnio im ko je vladar

Izvor: Blic, 27.Feb.2015, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vestbruk ignorisao Duranta, kralj Džejms postrojio "ratnike" i objasnio im ko je vladar

Postoje kraljevi i postoje pretendenti na tron. Lebron Džejms je četiri puta bio proglašavan za najboljeg igrača NBA lige, što se nije desilo još od ere Majkla Džordana, ali u poslednje vreme izazivača je sve više. Naročito u redovima "ratnika" iz Ouklenda. Baš protiv tog Golden Stejta minule noći je zaigrao Lebron i pokazao - ko je zapravo "kralj Džejms".

U toj noći odigrane su svega dve utakmice, a najpre ćemo o jednoj u Arizoni.

Feniks je posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << produžetka sa 117:113 (109:109) savladao Oklahomu, pregrmevši izdanje Rasela Vestbruka. Oni zaljubljeni u statistiku biće, verovatno, oduševljeni činjenicom da je ostvario "tripl-dabl" (39 poena, 14 skokokva, 11 asistencija), ali... kada neko šutira 38 puta na meču a postigne 39 poena (12/38 mu je bio učinak iz igre), kada neko promaši devet od deset pokušaja da postigne trojku, ma koliko veliki lider ekipe bio - veliki je i "potrošač".

Sansi su, sa druge strane, uz 21 asistenciju i dobre košgeterske partije Markifa Morisa (29 poena) i Erika Bledsoa (28) pregrmeli Vestbruka, posle čijeg je promašaja iz prodora na sedam sekundi pre kraja dodatnih pet minuta igre, Pi-Džej Taker sa dva slobodna bacanja zapečatio sudbinu Tandera.

Za to vreme, u Klivlendu se uveliko slavio kralj. I pobeda nad "ratnicima" od 110:99, čak 18. u poslednjih 20 utakmica Kavalirsa, koji su uveliko uhvatili pravi ritam nakon očajnog starta sezone, upoznavanja sa trenerom Dejvidom Blatom kome je ovo debitantsko NBA prvenstvo, a i međusobnog upoznavanja, zbog naprasno sakupljene ekipe pune zvezda.

Jedna od njih odskače, i to prilično.

Iako je naspram sebe imao tim sa najboljim učinkom u NBA ligi (do ovog meča 44-10), iako je naspram sebe imao MVP kandidata u vidu Stefa Karija, Lebron Džejms nije mnogo mario za rivale. Pokazuju to i njegove bravure, kako za tri poena, tako i sa polu-distance, a naročito u vidu nezaustavljivih prodora, a i brojke: meč je završio sa 42 poena, šutirajući 15/25, uz 11 skokova, pet asistencija, tri "krađe", blokadu i, istina, šest izgubljenih lopti.

Nije baš bilo lako protiv najboljeg tima lige, ali... Lebrona i Kavalirse i ne zanima ko je najbolji u februaru, već posle poslednjeg meča finala.

U ovom, februarskom okršaju, "kralju" su svesrdno pomagali Kajri Irving sa 24 i Kevin Lav sa 16 poena, dok su na drugoj strani terena prilično zakazali Stef Kari (šut 5/17, ukupno 18 poena) i Klej Tompson (5/13, 13 poena). Štaviše, njih dvojica nisu ni bila najefikasniji članovi Voriorsa (za koje ni ovoga puta nije igrao Ognjen Kuzmić), nije to bio niko od članova startne petorke, već rezervista Dejvid Li sa 19 poena.

Bilo je na ovom meču svega i svačega. I pomenutih Lebronovih bravura, i driblinga Stefa Karija...

... i poruke Stiva Kera, trenera Golden Stejta, sudijama "Očajni ste cele večeri!"

Bilo je tu i još dobrih poteza ratnika. Vrlo dobrih, poput ovih koji je izveo Andre Igudala, kada je Metju Delavedova probao da zaustavi kontru Golden stejta

... ali je i Klivlend imao "kraljevu gardu", koja "zna znanje". Pokazao je to Drejmond Grin, smelim napadom na koš Golden Stejta koji je čuvao Mozgov:

A Oklahoma?

U njoj će morati da porade na tome da Rasel Vestbruk još više misli na saigrače, naročito kada povređeni Kevin Garnet pokušava da ga pozdravi...

... a dok to ne počne, rivali će, poput Francuza Rudija Gobera, člana Jute, "prozivati". Recimo, ovako: "Oklahoma igra mnogo bolje kada se Rasel seti da postoji dodavanje"

Okc play so much better everytime Russ remembers that the pass exists.

A vi se setite da je ovo tek početak dana. Budite uz Blicsport i kad on odmakne.

Dobro nam došli.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kralj Džejms postrojio "ratnike" i preslišao najbolji tim lige

Izvor: Blic, 27.Feb.2015

Postoje kraljevi i postoje pretendenti na tron. Lebron Džejms je četiri puta bio proglašavan za najboljeg igrača NBA lige, što se nije desilo još od ere Majkla Džordana, ali u poslednje vreme izazivača je sve više. Naročito u redovima "ratnika" iz Ouklenda. Baš protiv tog Golden Stejta minule...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.