Srbi zaludeli NBA: Jokić oduševio čelnike Denvera, dali mu duži ugovor!

Izvor: Blic, 29.Jul.2015, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi zaludeli NBA: Jokić oduševio čelnike Denvera, dali mu duži ugovor!

NBA liga je od ovog leta i definitivno osvežena srpskim talasom, jer je posle Nemanje Bjelice koji je postao član Minesote, te Bobana Marjanovića koji je prešao u San Antonio, svoju saradnju sa Denver Nagetsima ozvaničio i Nikola Jokić.

Kako je saopštio izvršni potpredsednik kluba zadužen za sportska pitanja, Tim Koneli, sa Jokićem je potpisan višegodoišnji ugovor i to nakon što ga je na prošlogodišnjem NBA >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << draftu Denver "rezervisao" birajući ga kao 41. pika.

Nikola Jokić je kao centar Mega Leksa bio MVP ligaškog dela ABA lige i srpske Superlige, a iako se našao na širem spisku reprezentacije za ovogodišnji Eurobasket, odlukom selektora Aleksandra Đorđevića nema ga među 18 preostalih članova, jer je odlučio da se ovog leta posveti NBA karijeri.

On je to iskoristio da u Letnjoj ligi u Las Vegasu za 21 minut po meču prosečno ostvari osam poena, 6,2 skoka, 1,4 asistenciju i 1,4 blokadu po nastupu, što je samo ubrzalo već konkretnu želju Nagetsa da se dođe do potpisivanja ugovora.

Iako Denver nije saopštio detalje ugovora osim one rečenice "višegodišnji", lokalni mediji javljaju da se ne radi o prvobitno planiranom trogodišnjem sporazumu. U pitanju je četvorogodišnji ugovor, vredan 5,5 miliona dolara, s tim što je ta četvrta godina "opcija kluba", kada Nagetsi mogu, ukoliko požele, da na jednostavniji način no inače prekinu saradnju.

"Jako sam impresioniran Nikolom i kako je brzo pohvatao stvari ovde. Veoma je, veoma nadaren. On može da igra licem u lice, može da pogodi sa polu-distance, izvrsno dodaje loptu bilo gde da se nalazi na terenu, jer čim je dohvati - odmah gleda gde su ostali. Ume čak i da dodaje preko celog terena, kao što to Kevin Lav voli da radi, što je prilično impresivno. A i u napadu će biti sve bolji, kako vreme odmiče. Eto, protiv Sakramenta (u letnjoj ligi) je bio odličan. Mislim da je imao dabl-dabl kada se radi o skokovima i poenima, a i dve asistencije, tri krađe, dva bloka... Dečko je radio od svega po malo", nije krio oduševljenje trener Nagetsa Majkl Melon.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.