Šok: Pistonsi poklanjaju igraču 36 miliona!

Izvor: Mondo, 22.Dec.2014, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šok: Pistonsi poklanjaju igraču 36 miliona!

Nekadašnji NBA šampion jednostrano je prekinuo saradnju sa Džošom Smitom, dve i po godine pre isteka ugovora.

Detroit Pistonsi u ponedeljak su povukli senzacionalan potez, uručivši otkaz Džošu Smitu (29), ubedljivo najplaćenijem igraču aktuelnog tima.

Eksplozivni krilni igrač, koji je samo donekle ostvario svoj veliki potencijal, imao je ugovor do leta 2016, vredan 13,5 miliona dolara po sezoni.

S obzirom na to da nije napravio nikakav >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << disciplinski prekršaj, Pistonsi će morati da mu isplate sav preostali novac, a Smit je od garantovanih 54 miliona dolara, za koliko je potpisao 2013. godine, odradio samo 18,1 milion!

Olakšavajuća okolnost je što će preostalih 35,9 miliona, po slovu Kolektivnog ugovora, moći ravnomerno da rasporede na narednih pet godina (broj neodrađenih godina iz ugovora igrača, pomnožen sa dva, plus još jedna godina).

Pistonsi sa skorom 5-23 spadaju u red najlošijih NBA timova ove sezone, uz Minesotu (5-21), Njujork (5-25) i Filadelfiju (3-23).

"Rezultati u prvoj trećini sezone nisu na nivou naših očekivanja i zato smo morali da promenimo pravac kretanja. Svim kapacitetima se okrećemo razvoju naših mladih igrača. Džoš je veteran i svestran igrač, koga maksimalno poštujemo kao osobu i košarkaša. Smatramo da je bilo najpoštenije da mu damo slobodu da dalje bira svoj put", objasnio je Sten van Gandi, trener i predsednik Pistonsa.

Džoš Smit je bio 17. "pik" na draftu 2004. Pre dolaska u Detroit - angažovao ga je prethodni menadžment, na čelu sa Džoom Dumarsom - proveo je devet sezona u Atlanta Hoksima.

Pobednik je takmičenja u zakucavanjima na Ol star vikendu 2005. i član druge idealne defanzivne petorke za sezonu 2009/10. Ove sezone beležio je 13,1 poen, 7,2 skoka i 4,7 asistencija po utakmici.

Kada prođe 48 sati od raskida ugovora, moći će da bira novi tim.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.