Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2016, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarlot uzvratio udarac, Indijana rutinski do 2-2

Košarkaši Šarlot Hotnetsa i Portland Trejl-Blejzersa iskoristili su domaći teren i smanjoli na po 2:1 u četvrtfinalnim serijama NBA lige.

Hornetsi su upisali prvu pobjedu u plej-ofu posle 14-godišnjeg posta, pošto su slavili sa 96:80 protiv Majami Hita, dok su Blejzersi bili bolji od Los Anđeles Klipersa sa 96:88.

U prvoj utakmici dana, Indijana Pejsersi su izjednačili na 2-2 u seriji sa Toronto >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Reptorsima pobjedom sa 100:83, dok je u jedinom preostalom duelu Oklahoma Siti Tanders pobijedio Dalas Maverikse i došao na korak do polufinala ’Zapada’.

Protekle noći je najuzbudljivije bilo u Portlandu, gdje su Trejl-Blejzersi uspeli da se vrate u seriju sa Klipersima. Do važne pobjede predvodio ih je Damijen Lilard sa 32 poena, Si Džej Mekoluk je dodao 27 poena i pet skokova, a sjajan je bio i Mejson Plamli sa šest poena, 21 skokom i devet asistencija.

Na drugoj strani, Kris Pol je upisao 26 poena i devet asistencija, Džamal Kraford je imao 19 poena, a Deandre Džordan 11 poena i 16 skokova.

U Sjevernoj Karolini, Hornetsi su imali šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom u trijumfu nad Hitom, a najbolji među njima bio je Džeremi Lin sa 18 poena, jednim više od Kembe Vokera. Marvin Vilijams je uz 12 poena imao i 14 skokova, dok je Frenk Kaminski utakmicu završio sa 15 poena i šest skokova.

Kod Hita, Luol Deng se istakao sa 19 poena i osam skokova, Dvejn Vejd je upisao 17 poena i sedam skokova, a Hasan Vajtsajd 13 poena i 18 skokova.

Tander je napravio novi brejk u Dalasu i već u sljedećem duelu, na svom terenu, moći će da prođe dalje. Enes Kanter je bio najbolji u trijumfu tima iz Oklahoma Sitija sa 28 poena i šest skokova, Rasel Vestbruk je imao 25 poena, 15 asistencija i pet skokova, a Kevin Durent 19 poena.

Među Maveriksima, Dirk Novicki je postigao 27 poena i imao osam skokova, dok je Rejmond Felton uz 19 poena upisao i 11 asistencija.

Rezultati utakmica od subote:

Indijana Pejsers – Toronto Reptors 100:83 (2-2)

Šarlot Hornets – Majami Hit 96:80 (1-2)

Dalas Maveriks – Oklahoma Siti Tander 108:119 (1-3)

Portland Trejl-Blejzers – Los Anđeles Klipers 96:88 (1-2)

Memfis Grizlis – San Antonio Spars (0-3)

Hjuston Rokits – Golden Stejt Voriors (1-2)

Boston Seltiks – Atlanta Hoks (1-2)

Detroit Pistons – Klivlend Kavalirs (0-3)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.