Ratnici savladali Portland

Izvor: RTS, 17.Apr.2017, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ratnici" savladali Portland

Košarkaši Golden stejt voriorsa savladali su kao domaćini ekipu Portland trejlblejzersa sa 121:109 u prvom meču četvrtfinala Zapadne konferencije NBA lige.

Voriorsi su kod kuće uspeli da savladaju Portland, koji se nije predavao do poslednjeg sudijskog zvižduka.
Pružali su gosti i mnogo više otpora nego što se od njih očekivalo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i dosta namučili ekipu Golden Stejta.
U nekoliko navrata su imali prednost u utakmici a kroz tri četvrtine imali nerešen rezultat.
Tek u poslednjoj deonici je aktuelni vice-šampion došao do prve osetnije prednosti, koju je odbranio i konstantno povećavao.
Zanimljivo je da su "ratnici", najbolja napadačka ekipa, do pobede došli sjajnom odbranom pre svega Grina ali i Igodaule, a potom tu odličnu odbranu uspeli da "naplate" u napadu.
Portland je najlošije napadački odigrao poslednju četvrtinu. Pokušali su da se vrate u meč, ali im Golden stejt to nije dozvolio.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Durent sa 32 poena i deset skokova, Kari sa 29 poena i fantastični Drejmond Grin, možda i ključni igrač u pobedi sa 19 poena, 12 uhvaćenih lopti, devet asistencija, pet blokada i tri ukradene lopte.
Najraspoloženiji u gostujućoj ekipi bio je tandem Lilard - Mekkalum koji je zajedno postigao 75 poena. Lilard je meč završio sa 34, dok je Mekkalum imao 41.
Prošlogodišnji finalista NBA lige, Golden Stejt, je došao do prednosti od jedan prema nula u prvoj rundi zapadne konferencije.
Pobednik serije je ekipa koja prva zabeleži četiri pobede.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.