Portland diše za vratom Jokićevom Denveru

Izvor: B92, 24.Mar.2017, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portland "diše za vratom" Jokićevom Denveru

Košarkaši Portlanda i Dalasa zabeležili su pobede i tako zadržali korak za Denverom u borbi za plej-of mesto u Zapadnoj konferenciji NBA lige.

Portland je kod kuće rutinski pobedio Njujork 110:95 i tako došao do 33. pobede u sezoni, odnosno sada ima jednu manje od Denvera, koji se nalazi na osmom mestu Zapada, poslednjem koje vodi u plej-of.

Blejzerse >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je do pobede predvodio Dejmijen Lilard sa 30 poena, dok je Si-Džej Mekolum postigao 20. Reprezentativac BiH Jusuf Nurkić doprineo je trijumfu sa 16 poena, 10 skokova i tri asistencije.

Njujork je igrao bez povređenog Karmela Entonija, a najefikasniji u timu bio je Kristaps Porzingis sa 18 poena.

Dalas je kod kuće uspeo da pobedi LA Klipers sa 97:95 i tako došao do 31 pobede, odnosno ima jednu više od Nju Orleansa i dve manje od Portlanda. Meverikse su do trijumfa predvodili Set Kari sa 23 poena i Harison Barns sa 21.

San Antonio je kod kuće pobedio Memfis sa 97:90 i tako prišao Golden Stejtu na dve pobede zaostatka pred njihov okršaj sledeće nedelje, koji potencijalno može da odluči o prvom mestu Zapada i najboljem skoru u ligi.

Lamarkus Oldridž postigao je 23 poena, dok je Kavaj Lenard dodao 19 za 55. pobedu Spursa u sezoni. Tim iz Teksasa sada ima dve pobede manje od Golden Stejta, sa kojim igra sledeće srede. Ove dve ekipe imaju ubedljivo najbolji učinak u NBA, pošto trećeplasirani tim Zapada, Hjuston ima 49 pobeda, a četvrta Juta 44. Na Istoku najbolji učinak imaju Klivlend i Boston sa po 46 pobeda.

Toronto je kod kuće pobedio Majami sa 101:84, tako da tim sa Floride nije uspeo da uveća svoju prednost na osmom mestu Istoka u odnosu na pratioce. Hit sada ima 35 pobeda, odnosno jednu više od Čikaga i Detroita, odnosno, tri više od Šarlota.

Bruklin je kod kuće pobedio Feniks sa 126:98 i tako prvi put u sezoni vezao dve pobede.

Rezultati utakmica igranih u noći između četvrtka i petka:

Bruklin Nets– Finiks Sans 126:98

Majami Hit – Toronto Reptors 84:101

Dalas Meveriks – LA Klipers 97:95

San Antonio Spars – Memfis Grizlis 97:90

Portland Trejl Blejzers – Njujork Niks 110:95

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Denver i Jokić ne mogu da se opuste - Portland nastavio poteru za Nagetsima (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 24.Mar.2017

Novi dabl-dabl Jusufa Nurkića za Trejlblejzerse..Portland Trejlblejzersi nastavljaju poteru za Denver Nagetsima i osmim mestom na Zapadu koje vodi u plej-of. Ekipa iz Oregona na svom terenu je prilično ubedljivo pobedila Njujork sa 110:95 i sada je opet na jednu pobedu od glavnih rivala iz Kolorada...Pokazalo...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.