Popović otkrio da nema pojma šta radi u NBA ligi, ni kako je dospeo tamo

Izvor: Blic, 30.Mar.2015, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović otkrio da nema pojma šta radi u NBA ligi, ni kako je dospeo tamo

Osamnaest NBA timova nastupilo je minule noći, a Blicsport vam donosi sopstveni Top 10 najvažnijih, najaznimljivijih i najsmešnijih detalja sa tih utakmica.

10. Najpre ćemo, kratko, o našem jedinom predstavniku koji je član nekog NBA kluba. Ognjen Kuzmić je i dalje u filijali Golden Stejta, Santa Kruz Voriorsima, a tokom vikenda je dvaput nastupio i - bio prilično zapažen. U trijumfu nad Bejkersfildom od 120:101 ubacio je 20 poena i imao 17 skokova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uz po dve asistencije, "krađu" i blokadu, a potom je sa devet poena, 11 skokova, tri asistencije, dve blokade i "krađom" pomogao "ratnicima" da savladaju Teksas sa 119:113, čime je potvrdio da je u više nego solidnoj formi pred NBDL plej-of.

9. Kada je o najjačoj ligi sveta reč, priča počinje od - plejmejkera. Džon Vol nema baš mnogo vrhunskih saigrača u Vašingtonu, ali nekada prvi plej sa NBA drafta i dalje se trudi na svakom meču. U napadu najviše, ali i u odbrani:

8. Dvejn Vejd je uz šut 14/27 iz igre stigao do 40 poena u trijumfu Majamija nad Detroitom od 109:102, a pritom je 19 ubacio u poslednjoj četvrtini.

7. Na drugoj strani parketa zablistao je novi tandem zvezda u Pistonsima: Redži Džekson je meč završio sa 31 poenom, devet skokova, šest skokova, a Andre Dramond sa 32 poena, 14 skokova, dve blokade i "krađom".

6. Lebron je i dalje... Lebron Džejms. Ovo je jedan od njegovih uspešnih poteza u iznenađujuće tesnom trijumfu Klivlenda nad Filadelfijom od 87:86

5. Taj meč obeležio je ne samo (očekivani) uspeh Kavalirsa, već i povrede dvojice njihovih igrača sa pozamašnom minutažom. Kevin Lav je povredio leđa, a Ajman Šumpert skočni zglob posle ovog napada

(Za sada se ne zna koliko će njih dvojica odsustvovati, ali će im sigurno, kao i saigračima, prijati saznanje da im je stručni štab svima dao dva dana potpunog odmora, jer igraju tek u četvrtak i to protiv Majamija)

4. Na meču između Bruklina i Lejkersa nije uopšte moralo dugo da prođe da bi se desile smešne stvari.

3. Jednu od najatraktivnijih, a svakako neobičnijih blokada, izveo je Blejk Grifin - i to uz piruetu, na meču u Bostonu gde je sa Klipersima trijumfovao sa 106:119.

2. Nema više u igri "njegovog letećeg visočanstva", ali neki novi Džordani lete ovih dana. Ovako leti - Deandre, Grifinom saigrač iz Klipersa:

1. Na prvom mestu naše liste - šampioni.

Ali, ne zbog toga što nijednom nisu gubili u meču sa Memfisom, koji ima više pobeda od njih. Niti zato što igraju ovako jednostavno...

... ili ovako jednostavno

Već zbog harizmatičnog trenera, Grega Popovića.

On je ovog vikenda govorio, između ostalog, i o tome kako je i zašto prvi u istoriji NBA lige zaposlio ženu (Beki Hamon) na mesto pomoćnog trenera. I, kako samo to on ume, uspeo je ponovo da "pecne" novinare, ali i da ih pošteno nasmeje:

"Ona je trener sa mnogo znanja. Ona vam je ženski Džejson Kid, da tako kažem. Džejson je mnogo svog trenerskog znanja pokupio od košarkaša sa kojima je igrao, a i Beki je bila plejmejker, i to veoma uspešan. Šou je bio u njenim rukama, znala je šta su pobede i porazi. A ista je to igra, košarka je to, pa je njeno znanje i osećaj za igru, poput Džejsonovog, vrlo impresivno", rekao je pre nego što su mu reporteri postavili dva pitanja.

Može li Beki Hamon da postane jednog dana i glavni trener u NBA ekipi?

"Ne razmišljam o tome šta neko očekuje ili gde želi da bude. Nikada nisam ni zamišljao da ću raditi ovo što sada radim. Još uvek se pitam - šta ja radim ovde? Nemam pojma kako sam došao ovde. Ne znam ni zašto sam ovde. Ne znam ni zašto bih nastavio da budem ovde, a eto, tu sam. Zato, neću ni da pokušavam da zamišljam šta će da bude sa nekim drugim, u njegovom ili njenom životu. Svi mi imamo svoje priče, ali i svoje izbore. Idemo jednim pravcem, pa odjednom, drugom stazom. Tako će biti i sa njom. Ko zna. Možda ćebiti doktor. Nemam predstavu".

Možda postane novinar?

"Bože sačuvaj", odgovorio je Popović.

Dobro, bićemo mi. A vi...

... dobro nam došli. I, budite - ono za šta ste talentovani.

Rezultati:

Vašington - Hjuston 91:99

Bruklin - LA Lejkers 107:99

Nju Orleans - Minesota 110:88

(Entoni Dejvis 28p, 9sk, 5as, 2uk, 1bl, Ašik 15 - Vigins 20, Peković, Garnet i Rubio nisu igrali)

Klivlend - Filadelfija 87:86

(Lebron Džejms 20p, 11sk, 6as, 5iz, 1bl, Irving 17 - Kovington 19)

Boston - LA Klipers 106:119

(Tomas 19p, 7as, Zeler 16 - Redik 27, Grifin 21, Pol 21p, 10as)

Majami - Detroit 109:102

(Vejd 40, Haslem 18p, 13sk - Dramond 32p, 14sk, Redži Džekson 31)

Indijana - Dalas 104:99

(Si-Džej Majls 28, Hibert i Džordž Hil po 14 - Parsons 27, Novicki 19, Rondo 17p, 10as, 7sk)

San Antonio - Memfis 103:89

(Leonard 25p, 10sk, Parker 17, Spliter 15 - Rendolf 20p, 13sk, Grin 19)

Feniks - Oklahoma siti 97:109

(Markif Moris 24, Voren 18 - Vestbruk 33p, 9sk, 7as, 4iz, 3uk, Vejters 18)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.