Izvor: Nezavisne Novine, 25.Okt.2016, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje NBA: Golden Stejt napada Klivlend i prsten

Nova sezona najjače košarkaške lige na svijetu NBA, po 71. put, kreće u noći između utorka i srijede utakmicom između aktuelnog šampiona Klivlenda i Njujorka, a potom i velikim derbijem između Golden Stejta i San Antonija.

U odnosu na prethodnu sezonu američka košarka biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << oslabljena igračima koji su obilježili proteklu deceniju poput Tima Dankana, Kevina Garneta i Kobija Brajanta, poslije odluke da se penzionišu.

I pored odlaska odličnog trija kvalitet i neizvjesnost neće nedostajati, a posebno zanimljivo biće u trci za šampionski prsten jer će Džejmsov Klivlend sa trona željeti da skine Golden Stejt, pojačan Kevinom Durentom, i uvijek opasni San Antonio.

Iz drugog plana favorite će vrebati Čikago, Toronto, Hjuston i oslabljena Oklahoma, dok su ostali timovi prilično ujednačeni.

Srbija će imati tri predstavnika u NBA ligi, Nikola Jokić jedan je od ključnih igrača Denvera i njegov potpuni "bum" očekuje se ove sezone, košarkaš Minesote Nemanja Bjelica ulazi jači za jednu godinu, dok Bobana Marjanovića čeka dokazivanje poslije prelaska u Detroit iz San Antonija.

Pored Klivlenda i Njujorka, odnosno Golden Stejta i San Antonija, prvi dan igraju i Portland - Juta.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Počinje NBA: Golden Stejt napada Klivlend i prsten

Izvor: Press, 25.Okt.2016

Nova sezona najjače košarkaške lige na svetu NBA, po 71. put, kreće u noći između utorka i srede utakmicom između aktuelnog šampiona Klivlenda i Njujorka, a potom i velikim derbijem između Golden Stejta i San Antonija. . ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.