Počeo plej-of, Mrežice i Ratnici slavili u gostima

Izvor: RTS, 20.Apr.2014, 01:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo plej-of, "Mrežice" i "Ratnici" slavili u gostima

Prvim utakmicama četvrtfinala konferencija počeo je NBA plej-of za 2014. godinu. Bruklin Netsi su slavili u Kanadi protiv Toronto Reptorsa sa 94:87, dok su Golden Stejt Voriorsi u neizvesnom meču u Los Anđelesu izborili pobedu protiv Klipersa - 109:105.

00.39 - U veoma uzbudljivom meču u Los Anđelesu, sa puno preokreta i neizvesnom završnicom, Golden Stejt je bio spretniji i srećniji od domaćih Klipersa i ostvario pobedu od 109:105, za vođstvo u seriji od 1:0. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

22.00 - Bruklin Netsi pobedom nad Torontom otvorili ovogodišnji plej-of. Džo Džonson i Deron Vilijams po 24 poena za tim iz Bruklina. Kajl Lauri 22 za Reptorse.

Trideset timova je počelo sezonu samo sa jednim ciljem. Od danas, isti san sanja šesnaest ekipa. Litri znoja i krvi su proliveni da bi bili ovde. A nisu ni na pola puta. Šampionsko prstenje i prestižni trofej namenjen najboljem čeka samo jednu od njih.

Regularni deo NBA sezone je gotov, a sada je vreme za "ono pravo", "ono što se računa". Vreme je za plej-of.

Mnogi timovi formu tempiraju za početak doigravanja. Za trofej je, kao što smo već rekli, u igri 16 ekipa. Na istoku osam, na zapadu osam. Šampioni Istoka i Zapada, kao što svi već znamo, sastaće se u odlučujućem duelu, finalu koje će odlučiti ko je dostojan prstenja.

Naravno, apsolutni favorit je ekipa Majami Hita. Predvođena magičnim Lebronom Džejmsom, kojeg odlično dopunjuju ništa manje vredni Dvejn Vejd i Kris Boš, ekipa Majamija ume da samelje protivnika, a to su dokazali i prethodne dve godine kada su bili šampioni.

Ambicije ne manjkaju ni ove godine. Da bi se svrstao među najveće igrače ove igre, Lebron zna da mora još koji prsten da prigrabi.

Ovaj put imaće, verovatno teži zadatak nego prošlih sezona, ali prvi korak koji moraju preskočiti su Šarlot Bobketsi.

Indijana je najozbiljniji protivnik Majamiju na Istoku, a pokazali su nekoliko puta, i ove i prošle sezone, da mogu da se nose sa superzvezdama Erika Spoelstre. Pol Džordž i Roj Hibert igraju sve bolje, i možemo očekivati paklene utakmice, naravno ukoliko se obe ekipe plasiraju u finale Istoka, što im se i predviđa.

Pohod ka finalu Istoka započinju protiv Atlante, a pored njih u plej-ofu Istoka su i Čikago Bulsi i Vašington Vizardsi, dok je četvrti duel između Bruklin Netsa i Toronto Reptorsa. 

Na Zapadu, svakako, velike nade polažu Los Anđeles Klipersi i Oklahoma. Klipersi, već neko vreme važe za najatraktivniju ekipu u NBA ligi, ali to ništa neće vredeti ukoliko u ovoj sezone ne naprave značajan iskorak u plej-ofu. A taj iskorak može biti jedino finale. Prva prepreka ka cilju su komšije iz Kalifornije - Golden Stejt Voriorsi. 

Ipak, da bi stigli do finala, moraće dobro da se pomuče, jer Kevin Durent, čovek koji je ove sezone prestigao Majkla Džordana po broju vezanih mečeva sa 25 ili više postignutih poena, nema ništa manje ambicije.

Fantastične partije biće vrlo brzo zaboravljene, ukoliko Oklahoma konačno ne smogne snage za ozbiljniji napad na pehar. "Durantula" će imati priliku da demonstrira svoj "ugriz" protiv Memfis Grizlisa.

Prošlogodišnji finalista, pomalo bačen u zapećak najviše zbog vremešnih igrača, San Antonio Sparsi, nikada se ne smeju otpisati. Greg Popovič i dalje veruje svojim pouzdanim, mada sve starijim, majstorima košarke - Toniju Parkeru, Manuu Đinobiliju i Timu Dankanu. Stara Garda iz Teksasa svoje putovanje kroz doigravanje započinje protiv Dalas Maveriksa, koje predvodi, ništa mlađi, Dirk Novicki.

Hjuston će, rešen da pokaže koliko ume, na gorostasnim ramenima Dvajta Hauarda, uz svu magiju koju izvuče iz brade Džejms Harden, igrati protiv Portlanda.

Dakle, nekoliko paklenih nedelja je pred nama, uzbuđenja, bez ikakve sumnje, neće izostajati, te ćemo na kraju videti ko je dostojan da se nazove NBA šampionom i čije će ruke krasiti šampionsko prstenje kada se spusti zavesa na jednoj od najzanimljivijih pozornica sveta sporta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Veče "brejkova", Oklahoma jedina sigurna kod kuće

Izvor: RTS, 20.Apr.2014

Prvim utakmicama četvrtfinala konferencija počeo je NBA plej-of za 2014. godinu. U večeri brejkova, Oklahoma bila jedinin uspešan domaćin i slavila pobedu nad Memfisom od 100:86. Bruklin Netsi su slavili u Kanadi protiv Toronto Reptorsa sa 94:87, dok su Golden Stejt Voriorsi u neizvesnom meču u...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.