Pobeda Zapada uz niz rekorda

Izvor: RTS, 20.Feb.2017, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Zapada uz niz rekorda

U duelu selekcija Zapada i Istoka u 66. NBA Ol-star utakmici trijumfovao tim Zapada, uz čitav niz rekorda. Meč u kome kao da nisu postojale odbrane završen je rezultatom 192:182, što je rekordan broj poena na jednoj utakmici meča "svih zvezda", Entoni Dejvis je ubacio 52 poena, Kevin Durent je ostvario tripl-dabl, Lebron Džejms sa 23 poena postao prvi igrač koji je postigao više od 300 na Ol-star utakmicama... Jednom rečju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << – spektakl.

Entoni Dejvis je ubacio 52 poena, ali je, zahvaljujući i ostalim elementima igre, uz deset skokova i dve asistencije, osvojio prestižno zvanje najkorisnijeg igrača meča, predvodeći tim do pobede.
Tako je Dejvis postao prvi igrač od Kobija Brajanta i 2011. koji je na domaćem terenu poneo MVP priznanje.
Drugi po efikasnosti bio je Rasel Vestbruk sa 41 poenom, ali je taj učinak ostao delimično u senci rekordnih dostignuća ostalih saigrača.
U istoriju se ponovo upisao i Kevin Durent, ostvarivši trostruki dvocifren učinak sa 21 poenom i po deset asistencija i skokova, što je poslednji put pošlo za rukom Dvejnu Vejdu 2012. godine.
Ispisivanje rekorda nije moglo da prođe bez Lebrona Džejmsa, koji je sa 23 poena postao prvi igrač koji je postigao više od 300 na Ol-star utakmicama.

U selekciji Istoka najefikasniji je bio Janis Adetokumbo sa 30 poena, a pratili su ga Kajri Irving sa 22 uz 14 asistencija i sedam skokova, i Isaija Tomas sa 20 poena, ali je sve to bilo nedovoljno da obuzda razigrane zvezde Zapada.
Naredna Ol-star utakmica održaće se 18. februara 2018. godine u Los Anđelesu, koji će rekordni, šesti put biti domaćin zvezda najjače košarkaške lige sveta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zapad bolji od Istoka, Dejvis MVP

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2017

Košarkaši Zapada savladali su rano jutros Istok u 66. izdanju Ol-star NBA utakmice 192:182, čime je postavljen rekord po broju poena...Tutulu MVP-ija ponio je domaćin Entoni Dejvis sa 52 poena i 10 skokova, a sjajno veče imao je Kevin Durent koji je zabilježio tripl-dabl učinak - 21 poena i po...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.