PEĐA STOJAKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Još pamtim reči moga Milorada!

Izvor: Kurir, 13.Apr.2014, 07:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PEĐA STOJAKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Još pamtim reči moga Milorada!

Otac je često znao da kaže: Ko bi rekao da ćeš napraviti veliku karijeru posle teške povrede kolena. Ponosan sam na Sakramento i NBA titulu s Dalasom, otkriva srpski košarkaš

Kalifornija pamti Srbina.

Amerikanci, a posebno ljubitelji i navijači Sakramento Kingsa, nisu zaboravili srpskog košarkaša Predraga Peđu Stojakovića (36). Košgeter koji je u NBA ligi igrao 13 godina posetio je nedavno Kaliforniju, a američkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << novinarima otkrio je koliko mu je bila važna podrška porodice, posebno oca Milorada.

Kultna rečenica

Svi u Srbiji još dobro pamte reklamu za jedno gazirano bezalkoholno piće u kojoj je glavni junak bio baš Peđa Stojaković, a rečenica koju je tad izgovorio njegov otac „Peđa, sine, mora li baš ta Amerika“ postala je kultna na ovim prostorima. Peđa Stojaković danas živi u Atini sa suprugom Kamilom Alekom i troje dece.

- Imao sam veoma tešku povredu kolena 1996. godine, dok sam igrao u PAOK, u Grčkoj. Moj otac Milorad je više puta znao da kaže: Ko bi rekao da ćeš napraviti takvu karijeru posle onakvog preloma. Često se setim tih njegovih reči, jer je danas došlo do zamora materijala - rekao je Stojaković i dodao:

Penzioner

- Danas više ne igram košarku. Fizička aktivnost uglavnom se svodi na vožnju bicikla, igranje tenisa i šetnju s troje dece.

Srpski košarkaš otkriva da je duga NBA karijera uzela svoj danak. I dalje je mlad, ali ima problema sa zglobovima. Nosi najbolja odela, a neizostavan detalj nisu cipele, već patike koje pomažu donjem delu leđa, s kojim je tokom karijere imao velikih problema.

Nezaboravni dani

HEMIJA JE NOSILA KINGSE

Stojaković je nosio dres Sakramento Kingsa osam sezona, ali je NBA prsten osvojio igrajući za Dalas Maverikse.

- Sa Sakramentom sam došao do finala Konferencije i ponosan sam na godine provedene u Kingsima. Imali smo hemiju koju nigde nisam doživeo ni pre ni posle. To je zato što smo se međusobno voleli i poštovali. Kao klinac sam sanjao da igram u NBA i taj san sam ga ostvario. U Dalasu sam bio rezerva, ali sam imao svoju ulogu i srećan sam što sam završio karijeru osvajanjem prstena - otkrio je Stojaković.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.