Najveći ugovor u istoriji NBA lige!

Izvor: MVP.rs, 02.Jul.2016, 02:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći ugovor u istoriji NBA lige!

Plejmejker će u narednih pet godina zaraditi neverovatnu sumu novca.

Prvog dana pregovora sa slobodnim agentima potrošeno je preko milijardu dolara, a pao je i rekord kada je najveći ugovor u istoriji NBA lige u pitanju. Majk Konli Džinior (28, 185) i Memfis su dogovorili petogodišnju saradnju vrednu neverovatnih 153 miliona dolara!

Grizlisi su izabrali Konlija sa četvrte pozicije na Draftu 2007. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Prethodno je jednu godinu proveo na Ohajo Stejtu. Za devet sezona u Memfisu je odigrao 637 mečeva, od čega 608 kao starter, a prosečno je beležio 13.6 poena, 5.6 asistencija, 2.9 skokova i 1.9 ukradenih lopti. Reč je o jednom od najpotcenjenijih igrača u NBA ligi, ali isto tako i jednom od najboljih plejmejkera.

Najveći ugovor u istoriji NBA lige pre Konlija je imao Entoni Dejvis, koji je prethodnog leta potpisao za Pelikanse na pet godina i na taj način osigurao sebi 145 miliona dolara. Iza njega se nalazi DeMar DeRozan sa ugovorom koji je dogovorio upravo danas - 139 miliona dolara za pet godina. Zanimljivo je pomenuti da je Majkl Džordan tokom čitave karijere od NBA ugovora zaradio između 91 i 94 miliona dolara.

Nema sumnje da će Grizslisi naredne sezone biti jedan od kandidata za osvajanje titule. Tokom prethodnog leta su uspeli da potpišu višegodišnji ugovor sa Markom Gasolom. Po završetku sezone 2015/16 su promenili trenera, a 1. jula su obavili dva važna posla. Pre dogovaranja novog ugovora sa Konlijem uspeli su da privole i Čendlera Parsonsa.

(foto: NBAE via Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.