NBA draft: Fulc prvi pik, izabran Bolden i trio iz Mege

Izvor: RTS, 23.Jun.2017, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA draft: Fulc prvi pik, izabran Bolden i trio iz Mege

Markel Fulc prvi je pik NBA drafta za 2017. godinu i svoju karijeru nastaviće u ekipi Filadelfije. Lonzo Bol kao drugi ide u Lejkerse a Tejtum kao treći u Boston. Džona Bolden iz Crvene zvezde je 36. pik takođe "seventisiksersa", a među šezdeset pikova birana su tri igrača Mege.

Nakon trejda sa Bostonom, Filadelfija je dobila prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pika i sa tog mesta uzela Markela Fulca sa Vašingtona. Lejkersi su potom očekivano uzeli Lonza Bola sa lokalnog Ju-Si-El-Eja, a Boston kao treći Džejsona Tejtuma sa Djuka.
Džoš Džekson će kao četvrti u Finiks, DeAron Foks sa petog mesta kod Divca u Sakramento, a Finac Lauiri Markanen u Čikago kao sedmi pik, iako ga je birala Minesota.
Mladi Francuz iz Strazbura Frank Nilikina je izbor slavnih Niksa sa osme pozicije, Denis Smit kao deveti ide u Dalas, a Zek Kolins sa desetog mesta u Portland, posle trejda pikovima sa Kingsima.
Član Crvene zvezde, koji je prošle sezone nastupao za FMP Džona Bolden izabran je kao 36. od Filadelfije, a trio iz Mege je u među šezdeset biranih: 49. Vlatko Čančar ide u Denver, 58. Ognjen Jaramaz u Njujork a poslednji Alfa Kaba u Atlantu.

Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.