NBA: Pet grešaka sudija u ključnim momentima meča San Antonio - Oklahoma siti

Izvor: RTS, 04.Maj.2016, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Pet grešaka sudija u ključnim momentima meča San Antonio - Oklahoma siti

Divlja završnica utakmice između Sparsa i Tandera, obilovala je sudijskim greškama, priznala je NBA liga. U opštem haosu, sudijama je promaklo lak pet faulova, uključujući i situaciju koju je Medžik Džonson nazvao "najvećim previdom u istoriji plej-ofa".
Prva greška sudija bila je kada je Dion Vejters udario laktom Manua Đinobilija u pokušaju da ubaci loptu u igru. Ali, i Argentinac je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prethodno bio "debelo" u autu dok je sprečavao Vejtersa da ubaci loptu.

Ta situacija onačila je početak "najdivljijih" 13,5 sekundi u novijoj istoriji lige. Oklahoma je meč dobila 98:97 i izjednačila seriju na 1:1.
"Vejtersov faul nad Đinobilijem je najveći previd u istoriji doigravanja", naoisao je Medžik Džonson na Tviteru.
Ali greškama tu nije bio kraj.

NBA je utvrdila da si Kavai Lenard i Peti Mils hvatali i držali igrače Oklahome, čime su ih sprečili da se pomeraju i uhvate loptu.
San Antonio je, posle haosa uz aut liniju, uspeo da preseče dodavanje, a Mils je u nastavku akcije promašio šut.
U tom trenutku, Serž Ibaka je "zgrabio" Lamarkusa Oldridža i sprečio ga da uhvati loptu. Da je ovaj faul sviran, Oldridž, koji je do tada ubacio 41 poen, imao bio dva slobodna bacanja i šansu da preokrene rezultat meča.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.