NBA: Klivlend prošao, Boston i Juta izjednačili na 2:2

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2017, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Klivlend prošao, Boston i Juta izjednačili na 2:2

Aktuelni šampion NBA lige Klivlend slavio je u četvrtoj utakmici protiv Indijane rezultatom 106:102 i prošao u polufinale Istoka, dok su u istoj konferenciji Boston i Juta stigli do 2:2 protiv Čikaga (104:95), odnosno Los Anđeles Klipersa (105:98).

Klivlend je na gostovanju u Indijanapolisu pobedio zahvaljujući Lebronu Džejmsu i Kajriju Irvingu, koji su zajedno dali 63 poena i sada kao narednog rivala čeka boljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz duela Toronta i Milvokija (2:2).

Boston je uspeo da se podigne posle dva poraza na svom terenu od Čikaga i vrati dubli brejk na krilima Ajzee Tomasa sa 33 pogotka. Najbolji igrač Seltiksa i pored porodične tragedije je igrao neverovatno, vodio je svoj tim do drugog trijumfa kod Bulsa, a veliku pomoć je imao u Džeraldu Grinu sa 18 i Alu Horfordu sa 15, dok se kod Čikaga ponovo istakakao Džimi Batler sa 33 poena.

Juta je na svom terenu slomila LA Kliperse serijom u završnici 15:4, uz dabl-dabl Rudija Gobera - 15 poena i 13 skokova. Odličan je bio Džonson sa 28 i Rodni Hud sa 18, a gostima nije pomogao ni sjajni Kris Pol sa 27 poena, 12 asistencija i devet uhvaćenih lopti.

Na Zapadu, Hjuston je na gostovanju Oklahomi slavio sa 113:109 i povećao na 3:1 u seriji, uprkos tome što je blistao plej Tandera Rasel Vestbruk sa tripl-dablom već do poluvremena. Vestbruk je utakmicu završio sa 35 poena i po 14 skokova i asistencija, ali ni to nije bilo dovoljno da se savladaju Rokitsi, čiji je centar Nene Ilario upisao 28 poena i 10 skokova.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.