NBA: Iznenađenje? Ma, jok!

Izvor: Mondo, 21.Apr.2015, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Iznenađenje? Ma, jok!

Golden Stejt i Čikago maksimalno su iskoristili prednost domaćeg parketa na startu plej-ofa.

Foto: AP Photo/Charles Rex Arbogast

Golden Stejt završio je regularni deo NBA lige kao najbolji tim i tim putem sigurno korača i u plej-ofu. Voriorsi su i u drugom duelu doigravanja pred domaćom publikom pobedili Nju Orleans sa 97:87 i poveli sa 2:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

"I dalje smo uzbuđeni i radimo neke lude stvari. Zadovoljan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sam time što idemo istom linijom. To je ono što nas čini onim što jesmo", objasnio je posle drugog trijumfa pred domaćom publikom Stiv Ker, trener Golden Stejta.

Najzaslužniji za pobedu "ratnika" bili su Klej Tompson sa 26 poena i Stefon Kari sa 22 pogotka i pšest asistencija. Endrju Bogut je uz pet poena zabeležio 14 skokova.

Kod gostiju palicu je držao Entoni Dejvis sa 26 poena i deset uhvaćenih lopti, a Erik Gordon postigao je 23 pogotka.

Naredni duel na programu je u noći između četvrtka i petka u Nju Orleansu, što će biti ujedno i prva prilika Golden Stejta da eventualno napravi “brejk” i skrati četvrtfinalnu seriju Zapadne konferencije.



Prednost domaćeg terena maksimalno je iskoristio i Čikago. Bulsi su savladali Milvoki rezultatom 91:82 i, takođe, poveli sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije.

Trio Džimi Batler, Derik Rouz, Pau Gasol, najzaslužniji je što će Bulsi u Milvoki otputovati sa maksimalnom prednošću posle dve utakmice.

Batler je ubacio 31 poen i zabeležio lični rekord u plej-of mečevima, Rouz je postigao 15 poena, dok je španski reprezentativac zabeležio ko zna koji “dabl-dabl” učinak ove sezone - 11 pogodaka i 16 skokova, podelivši i četiri "rampe".

U poraženom Milvokiju istakao se Kris Midlton sa 22 poena. Treći meč serije igra se u Milvokiju u noći između četvrtka i petka.



REZULTATI ČETVRTFINALA PLEJ-OFA

ZAPADNA KONFERENCIJA: Golden Stejt - Nju Orleans 97:87 (Golden Stejt vodi u seriji 2:0)

ISTOČNA KONFERENCIJA: Čikago - Milvoki 91:82 (Čikago vodi u seriji 2:0)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.