NBA: Hjuston bolji od Voriorsa, brejk Oklahome i Toronta

Izvor: Vesti-online.com, 22.Apr.2016, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Hjuston bolji od Voriorsa, brejk Oklahome i Toronta

Košarkaši Hjustona savladali su na svom terenu Golden Stejt rezultatom 97:96 i stigli do prve pobede u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije.

Hjuston je smanjio prednost Voriorsa (2:1), za šta je najzaslužniji bio DŽejms Harden jer je 2,7 sekundi pre kraja meča postigao pobednosni koš. "Rakete" su u jednom trenutku imale prednost od 17 poena, činilo se da će lako zabeležiti prvu pobedu u seriji, ali se Golden Stejt vratio u utakmicu i 10 sekundi pre kraja čak poveo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pošto je prethodno Livingston ukrao loptu Arizi i poentirao u kontri.

Harden je meč završio sa 35 poena i devet asistencija, 14 je dao Donatas Motijunas uz 13 skokova, dok je Dvajt Haurad po 13 poena i uhvaćenih lopti. Kod Voriorsa, koji su na ovom meču igrali bez povređenog Stefona Karija, najefikasniji je bio Mariz Spejts sa 22, Klej Tompson je dao 17, a Livingston 16.

Oklahoma je stigla do brejka pošto je u gostima slavila protiv Dalasa (131:102) i povela u seriji sa 2:1. Oklahomu je do ubedljive pobede predvodio Kevin Durent sa 34 poena, Rasel Vestbruk je dao 26 poena uz 15 asistencija, a Enes Kanter 21. Kod Dalasa najbolju partiju pružio je Vesli Metjuz sa 22, Felton je dodao 18, a Dirk Novicki 16 poena.

U seriji vodi i Toronto jer je ubedljivo savladao na gostovanju Indijanu sa 101:85. De Rouzen i Lauri ubacili su po 21 poen za pobedu Reptorsa, dok je u timu Indijane najbolji bio Pol Džordž sa 25 poena.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.