NBA: Džejms nadoknadio minus od 26 poena i doveo Klivlend na korak do prolaska, pobede Milvokija i Memfisa

Izvor: Press, 21.Apr.2017, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Džejms nadoknadio minus od 26 poena i doveo Klivlend na korak do prolaska, pobede Milvokija i Memfisa

Lebron ostvario 17. tripl-dabl u karijeri u plej-of utakmicama i sa 41 poenom, 13 skokova i 12 asistencija vodio Kavse do pobede. Baksi lako sa Reptorsima, Grizlisi prekinuli loš niz.
foto: novosti.rs
Košarkaši Klivlenda napravili su jedan od najvećih preokreta u istoriji plej-ofa NBA lige, pošto su nadoknadili 26 poena minusa i savladali na gostovanju Indijanu 119:114 za vođstvo 3:0 u seriji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
Šampiona NBA lige do velikog preokreta vodio je Lebron Džejms sa 41 poenom, 13 skokova i 12 asistencija, ostvarivši 17. tripl-dabl u karijeri u plej-of utakmicama. Po tom parametru uspešniji je samo legendarni Medžik Džonson sa 30 tripl-dablova.
"Kralj" je praktično sam igrao protiv Pejsersa, kome nije pomogla ni sjajna partija Pola Džordža sa 36 pogodaka, uz 15 uhvaćenih lopti i devet dodavanja za koš.
Klivlend će u nedelju u novom meču u Indijanapolisu imati šansu da već posle četvrtog meča obezbedi polufinale Istočne konferencije.
Trijumfe prethodne noći ostvarili su Milvoki protiv Toronta 104:77 i Memfis nad San Antoniom 105:94.
Milvoki je poveo 2:1 u seriji zahvaljujući 20 poena Krisa Midltona i 19 Janisa Adetokumba, ali i još četvorice sa dvocifrenim učinkom, dok je tandem Reptorsa Kajl Lauri - Demar Derozan zakazao sa samo 21 poenom i lošom šuterskom igrom.
Memfis je protiv ekipe Grega Popoviča prekinuo loš niz od čak 10 poraza u nizu u plej-ofu i smanjio prednost Sparsa na 2:1, uz 24 pogotka Majkla Konlija i tri manje Zeka Rendolfa i Marka Gasola.
 





 
 .
 





 
 .
 






 



Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.