Izvor: HotSport.rs, 18.Dec.2014, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Di Vejd i Harden otišli u +40, meč produžetaka u San Antoniju

Čak deset mečeva viđeno je prethodne noći u okviru NBA ligeUtakmice su startovale u Šarlotu u kojem su domaći Hornetsi dočekali Finiks.
Izabranicima Džefa Hornaseka ne ide u poslednje vreme pošto su vezali sedam poraza. Kada je Al Džeferson za samo prvu četvrtinu ubacio 18 poena uz šut iz igre 8-10, izgledalo je da se sprema novi.
Međutim, Sansi su uspeli da dođu do svoje igre nošeni igračima sa klupe, Ajzeom Tomasom >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << (23 poena) i Džefom Grinom (16 poena), pa su na kraju upisali pobedu.
Ekipa Klivlenda u poslednje vreme igra zaista kvalitetno i pobeđuje mečeve, međutim, to nije uplašilo igrače Atlante Hoks. Pero Antić (11 poena) i drugovi savladali su Lebrona Džejmsa i ekipu.
Treba istaći da je Kevin Lav počeo susret sa simptomima gripa zbog čega nije mogao da bude na svom nivou. Sjajnu rolu imao je treći plejmejker Hoksa, Šelvin Mek, koji je ubacio 24 poena.
Košarkaši Bostona pregazili su Orlando Medžik, a svoj šou imao je Ol-star Seltiksa, Ražan Rondo, za koga se sve glasnije priča da će napustiti „Zelene“ u ovom trejd-roku (koji se zatvara krajem februara).
Rondo je meč završio nadomak 34. tripl-dabla u karijeri, pošto je ubacio 13 poena, podelio 15 asistencija i uhvatio 7 skokova.
Košarkaši Dalasa noćas su dobili „zicer“, pošto su se sastali sa ekipom Detroita, ekipom koja ove sezone gubi kao na traci. Fantastični Čendler Parsons je sa 32 koša zatrpao obruč rivala i rešio je stvari.
Ekipa Majamija noćas je ugostila Jutu. A navijači Majamija videli su ono što nisu videli u prethodnih četiri sezone: neverovatan performans Dvejna Vejda.
Neverovatni Di Vejd doživeo je drugu mladost i zdrava kolena, noćas je brojao do 42 uz fenomenalne procente šuta iz igre (12-19), međutim, to nije bilo dovoljno. Na drugoj strani Gordon Hejvord, koji je izrastao u NBA zvezdu, ubacio je 29 i rešio pitanje pobednika.
Ekipa Toronta ne staje. Nova žrtva Kajla Laurija i ekipe bio je Bruklin, za koga je u startnih pet igrao Mirza Teletović i ubacio 14 poena uz 3 skoka.
Na drugoj strani, pomenuti Lauri, ubacio je 20 poena, podelio je i 12 asistencija, i uz dabl-dabl Jonasa Valančijunasa od 16 poena i 10 skokova, predvodio je svoj tim do pobede.
Košarkaši San Antonio Sparsa i Memfis Grizlisa odigrali su meč dosadašnjeg toka sezone. Dva puta su se Grizlisi nalazili na rubu provalije, i dva puta je Mark Gasol pogađao „buzzer-beater“ za ostanak svog tima u životu.
Najpre neverovatnu trojku od table, potom i šut pod košem, da bi treći produžetak „isporsio“ Tim Dankan nestvarnim fejd-avejem sa vrha kapice. Iako su se Sparsi nalazili u dva navrata nadomak pobede, trijumf je na kraju otišao za Tenisi, uz sjajne partije cetnarskog dua Grizlisa: Zi-BoMark Gasol.
Ekipa Milvokija gostovala je Portlandu, a košarkaši tog tima na prošlom meču ostali su bez 2. pika Džabarija Parkera kome je konstatovana teška povreda ligamenata.
Na ovom susretu ostali su bez Janisa Adetokumpa, koji je izbrnuo zglob, a bez dvojice ključnih igrača Baksi su mogli da gledaju šou Demjana Lilarda koji je ubacio 29 poena.
Ekipa LA Klipersa nanela je sedmi vezani poraz Indijani uz neverovatnu rolu Blejka Grifina koji je pored 31 poena upisao i 16 skokova uz 5 asistencija.
Za kraj, ekipa Denvera ugostila je Hjuston. Kada je Aron Afalo pogodio trojku za produžetak uz zvuk sirene, domaći navijači ponadali su se da će doći do trijumfa. Ipak, tako nije mislio Džejms Harden koji je na kraju završio sa neverovatnim saldom od 41. poena i 10 asistnecija.
Rezultati:
Šarlot – Feniks 106:111
Klivlend – Atlanta 98:127
Toronto – Bruklin 105:89
Majami – Juta 87:105
Detroit – Dalas 106:117
Boston – Orlando 109:92
San Antonio – Memfis 116:117 pr.
Portland – Milvoki 104:97
Klipersi – Indijana 102:100
hotsport.rs

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.