Lilard i Blejzersi završili posao, magični Vejd rastužio Džordana i izborio majstoricu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 30.Apr.2016, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lilard i Blejzersi završili posao, magični Vejd rastužio Džordana i izborio majstoricu (VIDEO)

Portland savladao LA Kliperse sa 106:103 i slavio sa 4:2 u seriji

Noć za nama u plej-ofu NBA lige donela je konačni trijumf Portlanda u seriji protiv Los Anđeles Klipersa od 4:2, dok su Indijana i Majami zabeležili pobede nad Torontom odnosno Šarlotom, pa će kroz sedme utakmice potražiti prolaz u polufinale plej-ofa Istoka.

Najzanimljiviji duel odigran je u Šarlotu gde su favorizovani Hornetsi, predvođeni gazdom legendarnim Majklom Džordanom, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << čekali pobedu za konačan trijumf  u seriji. Ali, tako nije milsio Dvejn Vejd koji je sa 23 poena predvodio Vrelinu do važnog trijumfa od 97:90 i izjednačenja u seriji na 3:3.

Domaćinu nije pomogla ni sjajna partija Kembe Vokera koji je ubacio čak 37 poena, pa će imati težak zadatak da se u sedmoj utakmici na parketu Majamija izbore za konačan trijumf u ovoj vrlo interesantnoj plej-of seriji.



A rival boljem iz serije između Šarlota i Majamija u polufinalu biće upravo Indijana ili Toronto, koji će takođe odlučivati o pobedniku u sedmom meču. Pejsersi su na svom parketu predvođeni Polom Džordžom, koji je ubacio 21 poen, nadigrali ubedljivo Reptorse sa 101:83, pa će se u majstorici vratiti u Kanadu u pokušaju da se domognu polufinala. U redovima gostiju Kori Džozef i Demar Kerol ubacili su po 15 poena, ali je to bilo premalo da se pruži otpor Indijani.



Portland je predvođen sjajnim Demijanom Lilardom noćas završio čitav posao u četvrtfinalu plej-ofa Zapada. LA Klipersi Doka Riversa su pali u šestom meču i može se reći pokvarili solidnu sezonu koju su imali, a više i nisu mogli bez povređenih Krisa Pola i Blejka Grifina.

Junak utakmice Lilard ubacio je 28 poena, dok je na drugoj strani Džamal Kroford sa 32 držao dugo Kliperse u igri. Ipak, posustali su u završnici, Portland je zasluženo slavio sa 106:103, pa je zakazao polufinalni okršaj sa Golden Stejtom.



NBA REZULTATI

Indijana – Toronto 101:83 – rezultat u seriji 3:3

/Džordž 21 - Kerol, Džozef 15/

Šarlot – Majami 90:97 – rezultat u seriji 3:3

/Voker 37 – Vejd 23/

Portland – LA Klipers 106:103 – Portland dobio seriju sa 4:2

/Lilard 28 – Kroford 32/

(FOTO: Action Images)

Pratite MOZZART i na Vajberu
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Istočne majstorice, Portland kao Pepeljuga! (video)

Izvor: Sportske.net, 30.Apr.2016

Na Istoku drama, u Kanadi i na Floridi videćemo sedmi meč, Portlandova bajka nastavljena!..Dvejnu Vejdu je proradio šut kada je bilo najpotrebnije. Neverovatan niz od 22 promašaja koji je trajao nekoliko meseci ("Fleš" retko šutira trojke) je prekinuo sinoć. Ubacio je dve, jednu u poslednjem minutu,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.