Lebronova traka više ne pije alkohol, Šekil ONil tresnuo o pod u TV studiju

Izvor: Blic, 07.Maj.2015, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lebronova traka više ne pije alkohol, Šekil O'Nil tresnuo o pod u TV studiju

Posle poraza u uvodnim NBA mečevima konferencijskih polufinala, koja se igraju do četiri pobede, na 1-1 su izjednačili i Klivlend, savladavši na Istoku ekipu Čikaga sa 106:91 uz odličnu partiju Lebrona Džejmsa, te Hjuston koji je na Zapadu sa 115:109 dobio tim Klipersa koji je prokockao veliku prednost, time i šansu da povede sa 2-0 uoči dva nastupa pred sopstvenom publikom.

Posle poraza od Bulsa sa 91:106, Lebron >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je istakao da mu se čini da "možda nije bio dovoljno agresivan". Sada defintiivno neće tako nešto morati da izjavljuje, ne samo zbog pobede, već zbog načina na koji je poveo svoj tim u pobedu.

Bez dva saigrača koji su obično starteri, Kevina Lava koji je "otpisan" zbog operacije ramena, te Džej-Ar Smita koji odslužuje suspenziju od dva meča, Džejms se vratio starom načinu igre - dominaciji. I, tome je pridodao i traku preko čela, svojevrstan zaštitni znak kog se odrekao u prethodna dva meseca. Sasvim dovoljno da njegov klub napravi i šaljivi video-spot o tom neočekivanom rastanku, koji vredi pogledati:

.@TweetQTV presents 30 for 30 Seconds: the Headband. #ALLinCLE https://t.co/7F9t7OQxST

Traku je vratio, a igrao je izvrsno. Umesto sat i po pred početak utakmice, stigao je tri sata ranije. "Umesto" prilično bledog izdanja, kao prošli put kada je šutirao 9/22, sada je dao ili učestvovao u davanju prvih deset poena ekipe, ubacio je 14 poena u prvoj deonici, a potpuno zbunjene Bulse dokusurio sa 33 poena na svom kontru, osam skokova i pet asistencija.

U tandemu sa Ajmanom Šamperom, koji je ubacio tri trojke u uvodnom delu utakmice, "kralj Džejms" je kao nisko krilo (Tristan Tompson je igrao "četvorku) Kavalirse doveo do "+20" u prvoj četvrtini. I ne čudi - šutirali su sa 65% iz igre, sa 83% za tri poena - a u jednom trenutku Čikagov je bio ispod 20% "uspešnosti".

I, tu bi priča o brojkama mogla da stane, da nije red pomenuti da je Kajri Irving trijumfu doprineo sa 21 poenom, rezerva Džejms Džons sa pet trojki iz devet pokušaja, a ukupno sa 17 poena, dok je Šampert stigao do 15. Kod potpuno razbijenih "bikova", podbacili su skoro svi - Džimi Batler je do 18 poena stigao šutirajući 5/14, s tim što je, dok je on bio na parketu, rival dao 26 poena više nego što je primio, Derik Rouz je pogodio šest od svojih 20 šuteva, pa je mala uteha deset ostvarenih asistencija. Pau Gasol je zaustavljen na 11 poena, a Nikola Mirotić na osam, uz jedno prilično atraktivno zakucavanje Klivlenda koje je izvedeno baš preko njega:

Na Zapadu - nešto novo. Nove "rakete", koje su se isprva mučile kako da izađu na kraj sa razigranim Blejkom Grifinom, koji je preuzeo ulogu istinskog vođe u odsustvu povređenog plejmejkera Krisa Pola.

Igrao je Grifin kao u transu, ubacio je 26 poena u prvom poluvremenu i počeo da vodi Kliperse do 0-2 protiv Hjustona, omogućivši im svojim bravurama da postignu 41 poen u drugoj deonici, a da u treću uđu sa vođstvom od 56:65.

Trojka Trevora Arize, pa onda i Hardena, doneli su "+5" Hjustonu, koji posle toga nije ispuštao stečenu prednost. Niska postava "raketa" konstantno je zadavala probleme Klipersima, čiji napad više nije mogao da održi isti ritam kao suparnički. Sve se, ubrzo, pretvorilo u rat slobodnih bacanja (zapravo, rat je još i blaga reč, Hjuston je izveo 64 penala - isto koliko je imao i šuteva za dva poena), no u penal-završnici domaća publika nije morala da strepi za konačan ishod. Jeste Šekil O'Nil u studiju iz kog je pratio utakmicu, a u kome je - pošteno pao:

Harden je sa 16 poena u poslednjoj deonici predvodio Hjuston, završivši meč sa 32 poena i svih 15 pogođenih penala, Hauard je izjednačenju (1-1) doprineo sa 24 poena, 16 skokova i četiri blokade, a Ariza sa 15 poena i 13 skokova. Kod Klipersa, Grifin je sa skromnih osam poena u drugom poluvremenu stigao do 34 ukupno, imao je i 15 skokova, a Deandre Džordan je ostvario 16 poena i 12 skokova.

Sa ili bez Pola u trećoj utakmici, a to se još uvek ne zna jer ga zadnja loža i dalje pomalo muči, Klipersi će imati težak zadatak da pronađu lek za ovako razigrane "rakete", jer su Hardenu i Haaurdu "stigla pojačanja" u vidu razigranih saigrača, šut im je kao ekipi sve bolji, a sprečili se to prekršajima - taktika "faulirajte ih mnogo puta" izgleda da ne donosi željeni rezultat.

Ali, nije to nikada ni dobra taktika.

Kao što u životu nije dobro ni - glumeti.

Budite ono što jeste.

I, budite uz Blicsport.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NBA (plej-of): Klivlend i Hjuston stigli do izjednačenja u seriji (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 07.Maj.2015

Klivlend i Hjuston stigli su do izjednačenja 1:1 u četvrtfinalu plej-ofa NBA lige.. . Posle šokantnog poraza od Čikaga na svom terenu u prvom meču, ovoga puta je Klivlend očitao lekciju rivalu. To jest to je učinio u prvih 12 minuta igre, a posle su Bulsi bili bolji rival. Ipak, prva četvrtina...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.