Krah favorita: Treći meč i produžetak kobni po Oklahomu, Antićeva Atlanta bolja od Indijane

Izvor: Blic, 25.Apr.2014, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krah favorita: Treći meč i produžetak kobni po Oklahomu, Antićeva Atlanta bolja od Indijane

Zakuvalo se u plej-ofu NBA lige i na Zapadu i na Istoku, pošto su dva od tri favorita pala na kolena. Oklahoma je drugi put uzastopno poražena od Memfisa posle produžetka (98:95), dok je Atlanta takođe drugi put zaredom iznenadila Indijanu sa 98:85, dok su jedino Los Anđeles Klipersi opravdali ulogu i savladali Golden Stejt sa 98:96.

Šta se dešava sa košarkašima Oklahome u trećem meču četvrtfinala plej-ofa Zapada i kada uđu u produžetak sa Memfisom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << verovatno ni oni sami ne znaju. Sada imaju učinak 0-5 kada je 1:1 u ovoj fazi doigravanja, a drugi put zaredom izgubili su od istog rivala posle dodatnih pet minuta.

U prošlom meču ih nije pokrenula ni čudesna trojka Kevina Duranta, sada su Tanderi gotovo ceo meč bili u minusu, najčešće dvocifrenom, a kada je bilo plus 17 (81:64) na 7:43 pre kraja, činilo se da će Memfis sigurno slaviti. Tada je usledila furiozna serija Duranta i drugova od 21:4 za 85:85 i produžetak, kojim su samo odložili neizbežno - još jedan ugriz Grizlija.

Za to su zajzaslužniji bili Majk Konli sa 20, odnosno Zak Rendolf i Toni Alen sa po 16 poena, dok su Durant i Vestbruk ubacili po 30, što nije bilo dovoljno za drugi trijumf favorizovane Oklahome, koja je kao druga na Zapadu završila ligaški deo sezone.

Ni favorit sa Istoka se nije bolje proveo. Indijana je zauzela vrh te konferencije, ali je i drugi put poražena od Atlante koja je poput Memfisa potvrdila brejk i poručila da će propisno namučiti Pejserse, već viđene u narednoj rundi plej-ofa.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, Hoksi su zablistali kao nikada u drugom i postigli čak 59 poena uz 10 trojki, i to nakon što su za tri u prvom delu šutirali svega 2/16.

Džef Tig je 15 od svoja 22 poena ubacio upravo u trećoj i četvrtoj četvrtini, a pratili su ga Kajl Korver sa 20 i Demar Kerol sa dva poena manje, dok je Pol Milsap dodao po 14 poena i skokova. Indijani nisu pomogla ni dabl-dabl izdanja Lensa Stivensona (21p, 13sk) i Pola Džordža (12p, 14sk), koji je ostao na nuli u prvom poluvremenu.

Klipersima je malo nedostajalo da već viđen trijumf nad Golden Stejtom pretvore u poraz. Posle rezultatske klackalice u uvodnoj četvrtini preuzeli su kontrolu, ali do poluvremena nisu uspeli da se odlepe na dvocifrenu prednost, što su učili u trećoj deonici, u kojoj su imali i plus 18 (68:50).

Ipak, "ratnici" se nisu predavali, već su se pobrinuli za dramatičan finiš i trojkama Karija i Tompsona četiri minuta pre kraja prišli na 87:86, ali je izostao veliki preokret.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.