Klivlend završio posao

Izvor: Mondo, 27.Maj.2015, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klivlend završio posao

Kavsi, predvođeni Lebronom Džejmsom "oduvali" Atlantu i izborili plasman u finale NBA lige.

Foto: Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution via AP

Košarkaši Klivlenda osvojili su titulu prvaka Istočne konferencije.

Oni su savladali Atlantu sa 118:88 (32:20, 27:22, 26:18, 33:28) i ukupnim rezultatom 4:0 slavili su u finalnoj seriji plej-ofa.

Kavsi su tako izborili plasman u veliko finale >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << NBA lige, u kojem će se za šampionski prsten boriti protiv prvaka Zapadne konferencije. Biće to Golden Stejt ili Hjuston. Trenutni rezultat u toj seriji je 3:1 za Golden Stejt.

Do prilike da se bore za šampionski prsten Klivlend je i ovog puta predvodio Lebron Džejms.

"Kralj" je u četvrtom trijumfu u nizu protiv Hoksa upisao 23 poena, devet skokova, sedam asistencija, a imao je i dve ukradene lopte, pa je zasluženo bio najkorisniji igrač (MVP) poslednjeg meča finalne serije Istočne konferencije.



Izvor: YOUTUBE

Uz Džejmsa zapažene role u pobedničkom timu imali su Tristan Tompson sa 16 poena i 11 uhvaćenih lopti, ali i Džej Ar Smit koji je upisao 18 pogodaka i deset skokova.



Izvor: YOUTUBE

Kod Atlante bolji od ostalih bili su Džef Tig sa 17 i Pol Milsap sa 16 poena.

Veliko finale NBA lige startuje 4. juna.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Klivlend šampion Istoka!

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2015

Titula ide u Ohajo. Košarkaši Klivlenda savladali su Atlantu (118:88) i ukupnim rezultatom 4:0 slavili u finalnoj seriji plej-ofa...Po četvrtinama - 32:20, 27:22, 26:18, 33:28...Kavsi su na taj način izborili plasman u veliko finale NBA, gde će im rival biti Golden Stejt ili Hjuston. U toj seriji,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.