Klivlend i Hjuston izjednačili

Izvor: RTS, 07.Maj.2015, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klivlend i Hjuston izjednačili

U drugoj utakmici polufinala plej ofa Istočne konferencije NBA lige košarkaši Klivlenda savladali su jutros Čikago sa 106:91 i izjednačili rezultat na 1:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Hjuston je, takođe, izjednačio rezultat na 1:1 u Zapadnoj konferenciji, pošto je pobedio Kliperse sa 115:109.
Sa 33 koša Lebron Džejms je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najzaslužniji za trijumf Klivlenda u čijim redovima je zapaženu partiju pružio i Kajri Irving sa 21 poenom.

U poraženom Čikagu najjači utisak ostavio je Derik Rouz sa 14 koševa i deset asistencija, a efikasniji od njega u redovima Bulsa bio je samo Džimi Batler sa 18 poena.
Naredne dve utakmice igraće se u Čikagu, a prva od njih već u noći između petka i subote.

Džejmsu Hardenu pripadaju najveće zasluge za pobedu Hjustona protiv Klipersa i izjednačenje u toj polufinalnoj seriji. Od ukupno 32 koša, koliko je postigao na ovoj utakmici, Harden je polovinu (16) ubacio u poslednjoj četvrtini. Pritom, imao je i sedam asistencija.
Uz Hardena ponovo je sjajnu partiju pružio Dvajt Hauard ostvarivši novi "dabl-dabl" učinak - 24 poena i 16 skokova.

Hardenov košgeterski doprinos bio bi sigurno još veći da od 21 slobodnog bacanja nije promašio 13!
Na suprotnoj strani opet je briljirao Blejk Grifin. Sa 34 koša i 15 uhvaćenih lopti bio je najjača karika u lancu Klipersa, ali nedovoljna jer je izostao Kris Pol koji je i ovu utakmicu propustio zbog povrede.

Serija se sada seli u Los Anđeles gde će biti odigrana naredna dva meča, a prvi od njih u noći između petka i subote.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klivlend i Hjuston izjednačili

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Maj.2015

NJUJORK - U drugoj utakmici polufinala plej ofa Istočne konferencije NBA lige košarkaši Klivlenda savladali su jutros Čikago sa 106:91 i izjednačili rezultat na 1:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobjede...Hjuston je, takođe, izjednačio rezultat na 1:1, ali u polufinalu plej ofa Zapadne konferencije,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.