Kari se ne plaši grmljavine

Izvor: RTS, 19.Dec.2014, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kari se ne plaši "grmljavine"

U derbiju NBA lige, Golden stejt savladao Oklahomu sa 114:109. Stef Kari ubacio 34 poena. Čikago naneo novi poraz Njujorku 103:97. Nju Orleans u gostima savladao Hjuston sa 99:90

U noći između četvrtka i petka odigrane su četiri utakmice u NBA ligi, a u derbiju večeri košarkaši Golden stejta savladali su Oklahomu sa 114:109.

Stefon Kari je sa 34 poena bio najzaslužniji za pobedu Golden Stejta, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 22. u sezoni, dok je u redovima Oklahome, koja je okončala seriju od sedam uzastopnih pobeda, najbolji bio Rasel Vestbruk sa 33 poena.

Pored Vestbruka istakao se i Kevin Durent koji je ubacio čak 30 poena za 19 minuta na parketu. On nije završio meč pošto je uganuo zglob.

Košarkaši Čikaga su na svom terenu pobedili Njujork sa 103:97, a do 16. pobede u sezoni Bulse je predvodio Džimi Batler koji je imao učinak od 35 poena, pet skokova i sedam asistencija.

"On igra izuzetno dobro, sa puno samopouzdanja, sa puno agresivnosti", rekao je posle meča igrač Čikaga Pau Gasol, koji je postigao 20 poena.

S druge strane, Niksi su nastavili lošu seriju, upisali su čak 23. poraz u sezoni.

"Nadam se da niko od momaka ne želi da odustane. Moramo da budemo tim do kraja", rekao je košarkaš Niksa Hose Kalderon.

Najbolji u poraženoj ekipi bio je Tim Hardevej junior sa 23 poena. 

Nju Orleans je u gostima savladao Hjuston sa 99:90, a najefikasniji u pobedničkoj ekipi, koja je stigla do 13. pobede u sezoni, bio je Entoni Dejvis sa 30 poena, a dobro su ga pratili Rajan Anderson i sa Džru Holidej sa po 16 poena.

U šestom porazu Hjustona od početka sezone bolji od ostalih bio je Džejms Harden koji je ubacio 21 poen.

Milvoki je na gostujećem terenu pobedio Sakramento sa 108:107.

U tim Sakramenta se posle tri nedelje vratio Demarkus Kazins, ali ni on sa svojih 27 poena nije uspeo da spreči peti uzastopni poraz Kingsa.

Domaća ekipa je 30 sekundi pre kraja izjednačila na 107:107, Zaza Pačulija je potom pogodio jedno slobodno bacanje i doneo Milvokiju prednost, a Kazins je 6,8 sekundi pre kraja promašio šut za pobedu svoje ekipe.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji su bili Brendon Najt sa 20 i Mejo sa 19 poena.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.