Jusuf Nurkić gradi sportsku dvoranu u Sarajevu

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Mar.2017, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jusuf Nurkić gradi sportsku dvoranu u Sarajevu

SARAJEVO - Sportsko-rekreativni centar, za čiju investiciju je zainteresovan naš proslavljeni NBA košarkaš Jusuf Nurkić, bit će izgrađen na Koševskom brdu, na uglu ulica Antuna Hangija i Maria Mikulića.

Tim povodom je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima danas je posjetio lokaciju na kojoj je planirana izgradnja sportske dvorane sa pratećim sadržajima. Načelnik Ajnadžić uručio je pisani >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << odgovor Općine Centar poznatom privredniku Nihadu Imamoviću, koji je ovlašten da zastupa Jusufa Nurkića.U pismu stoji da se načelnik Ajnadžić, imajući u vidu sveukupni društveni značaj sporta koji pored takmičarskog ima važan vaspitni, zdravstveni, kulturni i socijalni karakter, zahvaljuje na inicijativi i daje punu podršku realizaciji prezentiranog projekta, što ima za krajnji cilj povećanje broja mladih koji se bave sportom, kao i podršku razvoju vrhunskog sporta.

Imamović je ovom prilikom pohvalio administraciju Općine Centar na veoma brzom i ekspresnom odgovoru na upućenu inicijativu za gradnju sportskog kompleksa.

"Nedugo nakon što je Nurkić izrazio želju da gradi savremeni sportski objekat na nekoj od lokacija u ovom gradu, predstavnici Općine Centar su mi u rekordnom vremenskom roku, kao prva jedinica lokalne samouprave u Kantonu Sarajevo, ponudili pet mogućih lokacija za ovu namjenu, od čega je odabrana ova na Koševskom brdu kao najprihvatljivija. Prostorne mogućnosti ove lokacije su takve da je moguće uz planirani sportski kompleks graditi i objekte sa pratećim sadržajima", kazao je Imamović.

Regulacionim planom "Koševsko brdo" stvoreni su planski preduvjeti da je na ovoj građevinskoj parceli, čiji je nosilac prava raspolaganja Općina Centar, površine 1.492 metra kvadratna, moguće graditi objekat u funkciji sporta i rekreacije površine od 2.650 metara kvadratnih sa minimalno 40 parking mjesta.

Načelnik Ajnadžić je kazao da će Općina Centar Nurkiću ponuditi i zemljište za izgradnju objekta za potrebe smještaja talentovane djece koja dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine u planiranu košarkašku akademiju.

"U ovom slučaju imovinsko-pravne odnose moguće je realizovati na dva načina. Općina Centar može svoje zemljište da proda Jusufu Nurkiću za pomenutu namjenu, za što će biti raspisan javni poziv za javnu licitaciju ili da Općina Centar ustupi ovo zemljište za izgradnju sportsko-rekreativnog centra pod uslovom da ona ima vlasnički udio u objektu i da bude dio upravljačkih struktura budućeg centra", objasnio je Ajnadžić.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.