Fantasy NBA: Nešto malo drugačije

Izvor: MVP.rs, 06.Feb.2016, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantasy NBA: Nešto malo drugačije

Za večeras smo za vas spremili dva tima, kako bi se što bolje pripremili za takmičenja na "FantasyNova".

I dok će mnogi subotu da iskoriste za večernji provod po kafićima, iskorisćemo je i mi za večernji provod, ali na portalu "FantasyNova", gde ćemo igrati NBA takmičenja.

Za večeras, "Fantasy Nova" nam je spremila četiri NBA takmičenja sa ukupnim nagradnim fondom od 10.500 dinara, a >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << tu su i "1 na 1" dueli na koje se možete prijaviti u zavisnosti od novca koji želite da uložite.

Za večeras smo odlučili da odstupimo od dosadašnjeg načina predlaganja igrača, pa ćemo vam ovaj put predstaviti naša dva tima, u kojima se kriju igrači od kojih očekujemo najbolje učinke.

FANTASY NBA TIM 1:

Mnogo utakmica, pa samim tim i mnogo izbora na raznim pozicijama. Naš prvi tim je sastavljen od četiri Ol-star igrača, a okružen je nešto jeftinijim opcijama, koje se nalaze (Izuzev Norisa Kola) u dobroj formi na poslednjim mečevima.

Dule Voriorsa i Tandera obećava sjajnu predstavu, a Rasel Vestbruk na takvim utakmicama većinom iskoči u prvi plan. Koliko god Stef Kari bio dobar u ofanzivnim zadacima, defanzivno ipak teško može da zaustavi Vestbruka, pa verujemo da će plejmejker Tandera biti na svom uobičajenom nivou.

Pol Džordž je prethodne noći podsetio na partije sa kraja prošle godine, pa dok je u elementu, ne vredi da ga menjamo. Nakon što je prethodne noći Hasan Vajtsajd ostvario tripl-dabl, očekujemo da će u sličnom maniru na takav učinak pokušati da odgovori i Andre Dramond, a tripl-dabl očekujemo i od "tripl-dabl mašine", Drejmonda Grina. Prvu petorku smo zaokružili budućim superstarom Devinom Bukerom, trenutno najboljim igračem povredama osakaćenih Sansa.

Što se tiče igrača na klupi, Stenli Džonson je bio obavezan i pre nego što smo krenuli sa sastavljanjem ekipa. Mladi košarkaš je sjajno iskoristio svoj tek drugi start u prvoj postavi nakon povrede Kentavijusa Kaldvela-Poupa, a njegova trenutna cena ga svrstvava u kategoriju "must buy" igrača. Tim smo zaokružili sa još dva igrača Finiksa, Arčijem Gudvinom i Markifom Morisom, pošto se pratično oko te trojice igrača trenutno zasniva celokupna ofanzivna igra Sansa.

FANTASY NBA TIM 2

Naš drugi tim se sastoji od osam igrača iz osam različitih ekipa. U ekipi nam se nalaze čak tri plejmejkera, a svaki je u timu iz drugačijih razloga.

Džon Vol se nalazi u sjajnom ritmu na poslednjih nekoliko mečeva i jednostavno smo morali da ga uvrstimo u tim. Derik Rouz će zbog povrede Džimija Batlera, u duelu sa Minesotom imati praktično svu slobodu, a verujemo da će uzeti ubedljivo najviše šuteva. Prethodne noći, plejmejker Bulsa je uzeo ukupno 27 šuteva uz "usage ratio" od 37%. Verujemo da će protiv Timbervulvsa njegova uloga u napadu biti još veća. Treči plejmejker, Patrik Mils, u timu se našao zbog povrede Manua Đinobilija, a kako Spursi igraju "back to back" utakmicu i to protiv Los Anđeles Lejkersa, vrlo je verovatn oda će Mils igrati preko 30 minuta, što će biti dovoljno za valitetan učinak.

Pored Vola, najviše u ovom timu očekujemo od Kevina Durenta, a verujemo da mu  ne treba veća motivacija, nego duel sa trenutno najboljom ekipom Lige. Kako Bulsi večeras igraju "back to back" utakmicu, a u timu se neće naći Batler, mi smo se odlučili da u naš tim uvrstimo Endrua Viginsa, od kog očekujemo da u duelu sa Majkom Danlivijem iskoristi sve defanzivne mane veterana Bulsa.

Na krilu smo išli logikom da Entoni Dejvis protiv Kavsa neće odigrati vanserijski meč, da Lamarkus Oldridž neće imati veliku minutažu protiv Lejkersa, a kako je nastup Kevina Lava neizvestan, izbor je pao na Derika Fejvorsa. Kako je nastup Paua Gasola pod znakom pitanja, a Andrea Dramonda smo uvrstili u prvi tim, jedinu dilemu smo imali da li da izaberemo Karla Entonija Taunsa ili Marka Gasola. Kako smo imali viška kredita, odlučili smo se za španskog košarkaša, iako je vrlo verovatno da će mladi košarkaš Minesote u duelu sa povredama oslabljenim Čikagom, ostvariti zapaženiji učinak.

Ekipu smo zaokružili izborom mladog košarkaša Pejsersa, Majlsom Tarnerom, koga očekuje interesantan duel sa centrom Detroita. Bez obzira što je Dramond na oko dobar defanzivac, statistika pokazuje da centri preko njega lako postižu poene (Najsvežiji primer Robina Lopeza), odlučili smo se da mladom još Tarneru ukažemo poverenje.

Od igrača koji se nisu našli u dve ekipe, a od kojih očekujemo dobre učinke, izdvajamo još Rudija Gobera, Taža Gibsona i Bobija Portisa u slučaju da ne igra Gasol, kao i Rodnija Huda, Džefa Grina i Gorđija Đenga.

U slučaju da sa nama želite da podelite vaš tim ili vaše predloge, obavezno nam se javite u odgovarajućoj temi na našem forumu, gde svakodnevno vodimo diskusiju o fantaziju, a rado bi želeli da čujemo i vaše mišljenje.

Za sve bitne informacije, predloge i savete uvek možete da nam se obratite na forumu "MVP portala", a svakako zapratite i zvanične Fejsbuk i Tviter stranice "FantasyNove", kako biste uvek bili u toku sa najnovijim dešavanjima.

(foto: Fantasy Nova)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.