E to je vest - Rasel bez tripl-dabla, nije čak ni najefikasniji! Bjelica igrao pola sata, Dejvis za istoriju (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 10.Jan.2017, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

E to je vest - Rasel bez tripl-dabla, nije čak ni najefikasniji! Bjelica igrao pola sata, Dejvis za istoriju (VIDEO)

Dirk Novicki noćas pružio partiju sezone, baš kao i brka Adams

Nije tripl-dabl, ali kao da jeste! Jedan skok nedostajao je Raselu Vestbruku, najboljem košarkašu dosadašnjeg toka regularne NBA sezone da po 18. put ove sezone upiše dvocifren učinak u tri statističke kategorije. U trijumfu njegove Oklahome nad Čikagom (109:94) prvi favorit za MVP nagradu ove godine ubacio je 21 poen, podelio 14 asistencija i uhvatio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << devet lopti. 

E sad, ovo je prava vest - zamislite, Rasel nije bio najefikasniji u svom timu. Partiju karijere noćas je pružio brkati Stiven Adams koji sa 22 koša, uz šut iz igre 11/13, bio najzaslužniji za trijumf Oklahome u Junajted centru. Već na poluvremenu Bulsi su bili u zaostatku od 5 poena, ponajviše zahvaljujući tandemu Adams - Kanter koji je u prva dva kavratala ubacio ukupno 26 poena, ovaj prvi 14, a drugi 12. Kombinovano, njih dvojica završili su utakmicu sa 42 poena i 16 skokova.

U domaćem timu najbolji je bio Dvejn Vejd sa 22 poena. Za Čikago se nenadoknadivim ispostavilo to što je Džimi Batler igrao bolestan, pa je ubacio samo jedan poen za 28 minuta. U poslednjoj četvrtini nije ni ulazio na parket...

Još jednu pobedu gosti su noćas ostvarili u Njujorku, gde su Pelikansi bili bolji od Niksa dosta ubedljivo - 110:96. Ekipu iz Nju Orleansa predvodio fanstatični Entoni Dejvis koji je terenu proveo tek 29 minuta, ali je za to vreme ubacio neverovatnih 40 poena, uhvatio 18 skokova i na sve to dodao tri blokade. Nijedan igrač u NBA ligi nije zabeležio takav učinak za manje od pola sata igre još od 1983. godine. Kod Niksa prvi strelac bio je Brendon Dženings sa 20 koševa. Karmelo se vratio na teren s učinkom 18 poena i šest skokova, međutim, isključen je zbog dve tehničke greške. Derika Rouza noćas nije bilo u timu iz nejasnih razloga...

Jedini pobedu domaćini su ostvarili zahvaljujući Minesoti. Ekipa našeg Nemanje Bjelice stigla je do 11. trijumfa u sezoni protiv Dalasa - 101:92. Mevsi nisu mogli da pronađu rešenje Karla-Entonija Taunsa koji je samo u prvoj četvrtini ubacio 20 poena. Meč je završio sa dabl-dabl učinkom - 34 poena i 11 skokova. I pored jako dobre role Harisona Barnsa (30 poena), odnosno Dirka Novickog (26) kome je ovo bila partija sezone Dalas nije mogao dalje od časnog poraza. Novicki je dobro šutirao za tri - 5/10 i skočio na 16. mesto najboljih trojkaša u istoriji NBA lige.

Bjelica je dobio neobično veliku minutažu, igrao je čak 29 minuta, ali je za to vreme ubacio samo jednu trojku, uhvatio pet lopti i podelio dve asistencije.

REZULTATI:

Njujork - Nju Orleans 96:110

/Dženings 20 - Dejvis 40/

Čikago - Oklahoma 94:109

/Vejd 22 - Adams 22/ 

Minesota - Dalas 101:92

/Tauns 34 - Barns 30/

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.