Džekson vratio Vujačića u NBA

Izvor: Mondo, 31.Jul.2015, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džekson vratio Vujačića u NBA

Iskusni slovenački bek potpisao je jednogodišnji ugovor sa Njujork Niksima.

Foto: MONDO/ Mladen Šolak Saša Vujačić i Jaka Blažič iza njega, u razgovoru sa novinarima u "Pioniru"

Saša Vujačić (31 godina, 201 cm) vraća se u NBA ligu, na poziv svog nekadašnjeg trenera Fila Džeksona, koji je od prošlog leta predsednik košarkaških operacija u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Njujork Niksima.

Vujačić je pod Džeksonovim vođstvom osvojio dva šampionska prstena sa Los Anđeles Lejkersima, da bi ga "jezeraši" krajem 2010. godine poslali u Nju Džersi Netse.

Usledio je "lok aut", Vujačić je potpisao dvogodišnji ugovor sa Efesom, da bi posle perioda neaktivnosti dobio poziv Los Anđeles Klipersa i u februaru 2014. potpisao na 10 dana. Usledio je povratak u Evropu, ne baš impresivni nastupi za Veneciju, Laboral Kuću i Istanbul, a sada i šansa da se opet nametne kao NBA igrač.

Niksi će sledeće sezone imati mladu ekipu, koja će se teško uključiti u borbu za plej-of. Ostaje da se vidi kakvu je ulogu Džekson u tom projektu namenio popularnoj "Mašini"...

Vujačićevi proseci karijere u najkvalitetnijoj ligi sveta su 5,6 poena, 1,9 skokova i 1,3 asistencije za 16 minuta po utakmici.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.