Brajant operisan, pauza devet meseci!

Izvor: Sportal.rs, 29.Jan.2015, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brajant operisan, pauza devet meseci!

Los Anđeles Lejkersi su ostali bez najveće zvezde svog tima Kobija Brajanta, koji će zbog operacije ramena propustiti ostatak sezone. Prema prvim prognozama Kobi će odsustvovati sa terena devet meseci. Treći strelac NBA lige svih vremena je u karijeri doživeo treću povredu zbog  koje mora da završi sezonu pre njenog zvaničnog kraja.

Za utehu navijačima Lejkersa je izjava trenera "jezerdžija" Bajrona Skota da Brajant neće završiti karjeru i da će naredne sezone ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << biti u ekipi.

- Dokle god mediji tvrde da je njegova karijera gotova on će želeti da se vrati i da ih ubedi u suprotno.Takav je Kobi. Mislim da je ove sezone već dokazao mnogo puta da je u njemu još ostalo puno magije koju želi da pokaže. I dalje je jedan od najboljih igrača lige - rekao je Skot.

Prethodne sezone Brajant je operisao Ahilovu tetivu, ove ga je snašla nova, vrlo bolna povreda, koju je mogao da otkloni takođe samo hirurškim putem.

- Povreda je izuzetno bolna i teška, najveća je noćna mora za sve sportiste, naročito za košarkaše i tenisere i oporavak je dug proces, ali mi koji radimo sa Kobijem znamo kakav je to čovek i sportista, znamo da želi još da igra i ovo nije kraj za njega - izjavio je trener Lejkersa Brajan Skot.

Dvočasovna operacija koje je obavljena u Ortopedskoj klinici Kerlan Džobe u Los Anđelesu protekla je u najboljem redu.

- Očekujem da će se Kobi u potpunosti oporaviti, ako sve bude prošlo onako kako očekujemo i biće spreman za narednu sezonu - izjavio je jedan od hirurga koji je obavio zahvat.

I sam Brajant je rekao zvaničnicima Lejkersa da želi da igra svoju dvadesetu sezonu sledeće godine i da se neće penzionisati.

Tešku povredu ramena Brajant je zaradio kada je želeo da zakuca prethodne nedelje tokom utakmice u Nju Orleansu. Ove sezone je zabeležio 22,3 poena u proseku po meču, 5,7 skokova i 5,6 asistencija na 35 utakmica.

U svojoj 19. sezoni u najjačoj ligi na svetu uspeo je da prestigne legendarnog Majkla Džordana na večnoj listi strelaca svih vremena. Ispred njega su sada samo Karim Abdul Džabar i Karl Meloun.

- Ne znam šta da kažem. Osećam se kao da smo vodili celu utakmicu u finalu plej-ofa i onda primili koš u poslednjoj sekundi i izgubili titulu. Takav je osećaj. Pauza će biti duga jer je oporavak spor i dug proces koji zahteva poseban tretman. Nadam se da ću se vratiti sledeće sezone još jači i motivisaniji pošto će to biti moja 20. sezona u karijeri - izjavio je 36 - godišnji Kobi koji će ovog leta napuniti 37.

U karijeri je osvojio pet šampionskih prstena, 17 puta bio učesnik ol-stara",15 puta bio je u najboljoj petorci lige.

(Tekst: Momčilo Stanišić, foto: Beta/AP/Jonathan Bachman)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

NBA "klasik"!

Izvor: Mondo, 30.Jan.2015, 09:30

Dva produžetka u "Stejpls centru" i nekoliko napada i jednih i drugih koji su mogli da odluče pobednika. Pogledajte....Dok sećanja na Majkla Džordana polako blede, a strah da više nećemo gledati Kobija Brajanta nadolazi, košarkaši Čikago Bulsa i Los Anđeles Lejkersa podsetili su nas da nije...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.