Bojan Bogdanović očekuje ugovor karijere, ali nastup za Hrvatsku ne dovodi u pitanje (video)

Izvor: Sportske.net, 23.Maj.2017, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojan Bogdanović očekuje ugovor karijere, ali nastup za Hrvatsku ne dovodi u pitanje (video)

Najbolji hrvatski košarkaš iza sebe ima sjajnu sezonu u NBA ligi, a kruna svega bi trebalo da se dogodi ovog leta, kada će potpisati novi ugovor, možda i rekordni u istoriji hrvatskog sporta.

Podsetimo, Bogdanović je sezonu počeo u ekipi Bruklina, jednoj od najslabijih u minuloj sezoni NBA lige, ali je svojim igrama skrenuo pažnju na sebe, pa ga je tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sezone angažovao Vašington.

I u Vizardsima se odlično snašao, sa ovim timom je igrao i u plej-ofu gde ih je posle velike borbe i sedam utakmica zaustavio Boston u polufinalu Istoka.

Kraj sezone označio je početak neizvesnosti gde će Bogdanović nastaviti karijeru. Njemu je ugovor istekao, sada je slobodni agent, a hrvatske ''Sportske novosti'' očekuju da njegov novi ugovor ovog leta bude rekordan.

''Najbolji hrvatski košarkaš pred potpisom je ugovora karijere, koji, a tako se priča odvija, ne bi trebao samo biti najveći ugovor jednog hrvatskog košarkaša ikada, već bi to mogao biti i najveći ugovor jednog hrvatskog sportiste uopšte'', navodi se, između ostalog u tekstu na ''Sportskim novostima''.

Sam Bogdanović tim povodom nije želeo da se bavi prognozama, ali nada se da bi posle 1. jula sve trebalo da bude poznato.



''NBA ne funkcioniše na način na koji funkcionišu klubovi u Evropi. Da sam u Evropi, da mi ističe ugovor u ovom trenutku, ja bih već znao gde ću igrati sledeće sezone, verovatno bih već nešto i potpisao. To je ovde nemoguće. I ne samo to, ovde se na kraju dana ne radi ni o onome što igrač želi, niti o onome koga neki klub želi, već se radi samo o tome koliko neko ima prostora na 'seleri kepu', odnosno, može li neko platiti onoliko koliko nudi neko drugi''
, izjavio je Bogdanović.

Krajem leta sledi i Evropsko prvenstvo, a pomenuti izvor kategorički tvrdi da će Bogdanović predvoditi Hrvatsku na ovom takmičenju, bez obzira na rasplet oko novog ugovora u NBA ligi.

''Da, Bojan Bogdanović nije sporan i nikada nije bio sporan u igranju za reprezentaciju. Nema tog medija u SAD-u koji već nije izvestio da će Bogdanović nositi Hrvatsku na Evrobasketu u septembru. S njim niko u NBA ligi i ne pokušava, a niti bi im on to dopustio, razgovarati o tome 'da bi bilo dobro propustiti jedno reprezentativno leto''', zaključuju ''Sportske novosti''.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.