Bobi ima poruku sa Saleta Đorđevića!

Izvor: Sportske.net, 09.Dec.2016, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bobi ima poruku sa Saleta Đorđevića!

Centar Detroit Pistonsa Boban Marjanović konačno bi mogao da se vrati u nacionalni tim pošto je izrazio želju da naredne godine bude deo reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

Nakon što je propustio dva velika takmičenja zbog želje da obezbedi NBA angažman Boban Marjanović bi narednog leta konačno mogao da zaigra za reprezentaciju Srbije.

Centar Detroit Pistonsa potpisao je prethodnog leta ugovor na tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << godine sa ovim NBA klubom pa ne bi trebalo da bude prepreke za njegov poziv u nacionalni tim, što je i sam potvrdio u izjavi za sajt FIBA.

"Naravno. To bi bilo sjajno. Želim da igram za nacionalni tim kada god budem selektiran" poručio je Boban Marjanović.

Prethodnog leta Boban Marjanović nije želeo da nastupi za reprezentaciju Srbije na Olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu jer je strahovao od poverede.

Nakon što je potpisao ugovor sa Detroitom bio je dostupan selektoru Aleksandru Đorđeviću ali ga strateg "Orlova" nije poveo na Olimpijske igre jer je to bio deo ranijeg dogovora sa reprezentativcima.

"Selektor je odlučio da oni koji su mu bili dostupni za kvalifikacioni turnir za OI budu u timu i u Riju. To je bila njegova odluka i ja sam se složio sa tim" pojasnio je Marjanović za sajt FIBA.

Srbija je na Olimpijskim igrama osvojila srebrnu medalju čime je najviše izgubio sam igrač što potvrđuje i njegova izjava.

"Nisam se osećao loše zbog toga, ali ne mogu da kažem da sam srećan što nisam išao, jer je Srbija moja zemlja, moji saigrači i prijatelji su bili u ekipi, zauzeli drugo mesto i odigrali sjajan turnir" dodao je Bobi.

Narednu priliku da zaigra za reprezentaciju Srbije Boban Marjanović će imati narednog leta kada "Orlove" očekuje napad na evropski tron, s tim što će od selektora Aleksandra Đorđevića zavisiti da li će bivši centar Crvene zvezde dobiti poziv u nacionalni tim.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIBA intervjuisala Marjanovića: Srbija je moja zemlja, želim da igram za nju!

Izvor: Telegraf.rs, 09.Dec.2016

Jedna od lošijih epizoda u srpskoj košarci bila je status Bobana Marjanovića u reprezentaciji Srbije...Podsetimo, on je otkazao selektoru Aleksandru Đorđeviću u zadnji čas pred kvalifikacioni olimpijski turnir, a selektor je potom odlučio da ga ne svrsta na konačan spisak za Olimpijske igre...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.