Blokbaster trejd koji je zasenio NBA draft!

Izvor: Mondo, 23.Jun.2017, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blokbaster" trejd koji je zasenio NBA draft!

Felc, Bol, Tejtum, Džekson, Foks... O svima njima pisalo se, ali ne koliko o trejdu koji su uoči početka drafta dogovorili Vulvsi i Bulsi.

Foto: (Photo by Jonathan Daniel/Getty Images)

Minesota Timbervulvsi i Čikago Bulsi "poklopili" su kompletnu draft ceremoniju "blokbaster" trejdom o kojem se više govori u SAD, nego o igračima koji su izabrani sa prvih četiri-pet pozicija, a redosled izgleda ovako:

1. Markel Felc - Filadelfija Seventiksers >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

2. Lonzo Bol - Los Anđeles Lejkers

3. Džejson Tejtum - Boston Seltiks

4. Džoš Džekson - Finiks Sans

5. Dearon Foks - Sakramento Kings

(pročitajte kompletan spisak draftovanih igrača)

Minesota je dobila jednog od najboljih bekova sveta, Džimija Batlera, kojeg su "zvali" i Boston Seltiksi i Klivlend Kavalirsi, ali koji je odlučio da se udruži sa bivšim trenerom Tomom Tibodoom i rastane sa Bulsima posle šest sezona tokom kojih je stekao status Ol-star igrača i prve zvezde franšize.

Batler je, očigledno, odlučio da je za njega najbolje da napusti "Junajted centar" ovog leta, a Čikago je "obeštećen" letećom atrakcijom Zakom Lavinom, kojem će društvo na putu iz Mineapolisa na obale Jezera Mičigen praviti Kris Dan i Kevin Pelton.

Vulvsi, za koje nastupa naš Nemanja Bjelica i koji su u pripremi drafta odlučili da optuste Nikolu Pekovića, pored Batlera dobili su i pravo izbora na sinoć održanom draftu sa 16. pozicije, što su kasnije iskoristili selekcijom Džastona Patona, centra sa Univerziteta Krajton.

I Bulsi su u trejdu dobili Minesotin sedmi pik na draftu, koji su "potrošili" na finskog centra Laurija Markanena sa Univerziteta Arizona.

Markanen je najbolje plasirani evropski igrač na burnom draftu, na kojem je Mega i ove sezone imala trojicu predstavnika.

Svestan da su izgubili lidera tima, potpredsednik Bulsa Džon Pekson poručio je ljutim navijačima da se slavna franšiza okreće budućnosti i da će biti neophodno strpljenje.

"Ovo su teške stvari. Trejdovali smo momka kojeg zaista volimo. Večeras smo doneli odluku da napravimo zaokret u pravcu u kom idemo i odredimo dalji put. Radićemo to sa mladim igračima. Moramo da budemo disciplinovani i strpljivi", rekao je Pekson.

Batler se, navodno, odmarao u Parizu kada ga je zatekla vest o tome da je trejdovan. Njegov menadžer Berni Li javio mu je šta se događa u dva sata posle ponoći po evropskom vremenu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.