Bjelica: Pripadam NBA ligi!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2016, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjelica: Pripadam NBA ligi!

Naš košarkaški reprezentativac Nemanja Bjelica ne skriva ambiciju da u predstojećoj NBA sezoni bude jedan od ključnih igrača Minesota Timbervulvsa.

On je tokom druženja igrača i predstavnika medija na pitanje da li može da bude lider ekipe rekao uz osmeh "Da, što da ne?", dodajući da "ne može da obeća učešće u plej-ofu, ali da je član tima koji ima svetlu budućnost". Dani koji su iza njega nisu bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najlepši, jer ga je povreda omela da bude u Riju sa drugovima iz reprezentacije.

"Da budem iskren, kada sam se povredio, bio sam veoma tužan zbog propuštanja Olimpijskih igara. Ali, napravio sam pravi izbor. Nisam mogao da pomognem nacionalnoj selekciji i proveo sam skoro celo leto ovde. Imao sam mnogo vremena da pričam sa trenerom, sa svima u klubu. Vrlo dobro znam šta mogu da očekujem od ove sezone. Prošla je bila, da je tako nazovem, jedan proces učenja", rekao je Bjelica.

Osvrnuvši se na debitantsku sezonu u najjačoj ligi sveta, on je istakao da mu je svojevrsno preumljenje bilo najteži zadatak:

"Prvi mesec je bio okej, ali posle toga sam počeo da ulazim u problem sa ličnim greškama, pa sa povredama, bio sam van tima deset dana... A teško je i promeniti svest. Znate, došao sam kao MVP Evrolige, a morao sam da radim neke drugačije stvari ovde. Taj proces je bio veoma težak. Ali, znam da pripadam ovde, želim da završim karijeru u NBA ligi. Morao sam da promenim nešto u svojoj igri. Prva stvar koju sam uradio kada se sezona završila bila je - rad na sopstvenom telu. Znao sam da moram tome da se posvetim. Sada sam spreman. I, videćete, ove godine ću igrati jednostavnu košarku", poručuje uz osmeh Nemanja Bjelica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.