Baskonija se pojačala pred Zvezdu

Izvor: Mondo, 28.Okt.2016, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baskonija se pojačala pred Zvezdu

Španski tim angažovao igrača iz NBA lige Čejsa Badingera

Foto: Guliver/Getty images/Christian Petersen

Ekipa Baskonije dovela je u svoje redove igrača sa NBA iskustvom. Čejs Badinger potpisao je ugovor sa španskim klubom do kraja sezone, nakon što ga je Bruklin precrtao sa svog spiska, pred start nove sezone.

Badinger (25 godina, 201 centimetar), nastupao je u NBA ligi od 2009. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a posle epizodne uloge prošle sezone u Finiksu, u septembru je stigao među Netse. Ipak, ni tamo nije ostavio najbolji utisak, pa su mu se zahvalili posle četiri odigrana meča u pripremnom periodu.

Iskusnom krilnom igraču, koji je završio koledž Arizona, a zatim je 2009. izabran na draftu kao 44. pik od strane Detroita, Baskonija će biti prvi klub za koji će nastupiti van SAD.

U NBA ligi igrao je i za Hjuston, Minesotu i Indijanu, a u proseku je na parketu provodio 19,7 minuta i beležio 7,9 poena, tri skoka i 1,2 asistencije po meču.

On je prve dve sezone, od ukupno tri, koliko je nastupao za Rokitse, imao važnu ulogu u timu, ali je onda doživeo povredu ligamenata kolena, pa je duže odsustvovao sa parketa. Na njegovu nesreću, i nakon prelaska u Minesotu opet je imao problema sa kolenom i bio van terena dva meseca, posle čega je imao i manju minutažu.

Badinger bi mogao da debituje u Evropi na meču 5. kola Evrolige, protiv Crvene zvezde, 4. novembra u Beogradu.

Baskonija je u četvrtom kolu, u četvrtak uveče, poražena pred domaćom publikom od Olimpijakosa, dok večeras Zvezdu očekuje meč protiv Panatinaikosa u Atini. Baskonija je u Evroligi ostvarila polovičan učinak posle četiri odigrana kola (2-2), a Zvezda ima 2-1.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.