Žena zamenica generalnog sekretara NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2016, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena zamenica generalnog sekretara NATO

Američka državna podsekretarka Rouz Gotemeler imenovana je danas za novu zamenicu generalnog sekretara NATO-a, postavši tako žena na najvišem položaju u istoriji Alijanse.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da će Gotemelerova doneti Alijansi bogato iskustvo u vođenju međunarodne bezbednosne politike i oblastima poput kontrole oružja i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odnosa s Rusijom.

Gotemelerova je drugi po rangu civilni zvaničnik u NATO-u, a prema Stoltenbergovim rečima, biće prva žena na mestu zamenika generalnog sekretara, što je "prekretnica u istoriji Alijanse".

Ona trenutno obavlja dužnost savetnice američkog državnog sekretara Džona Kerija za kontrolu oružja, sprečavanje razvijanja nuklearnog oružja i razoružanje, a na mestu zamenika generalnog sekretara NATO-a naslediće Aleksandera Veršboua, bivšeg američkog ambasadora u Moskvi, koji je dužnost obavljao od februara 2012. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ŽENA u vrhu NATO!

Izvor: Mondo, 27.Jun.2016

Američka državna podsekretarka Rouz Gotemeler imenovana je danas za novu zamenicu generalnog sekretara NATO-a, postavši tako žena na najvišem položaju u istoriji Alijanse...Foto: Thinkstock..Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da će Gotemelerova doneti Alijansi bogato iskustvo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.