ZABRINUT! Bajden se PLAŠI bliskosti Trampove administracije sa PUTINOM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2017, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZABRINUT! Bajden se PLAŠI bliskosti Trampove administracije sa PUTINOM!

Tilerson ne ide na sastanak NATO ali ide u Moskvu...

Bivši američki potpredsednik kritikovao je odluku državnog sekretara Reksa Tilersona da ne učestvuje na sastanku NATO-a u Briselu, istakavši da njegova bliskost sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom koja, činjenica je još traje, zabrinjava, prenele su agencije.

Bajden je na taj način, kako se navodi, izrazio zabrinutost zbog zbližavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << administracije predsednika Trumpa s ruskim predsednikom Putinom.

Bajden je, naime, u obraćanju novinarima u Kongresu SAD-a ocenio zbližavanje Trampove administracije i Putina „zabrinjavajućim događajem”.

- Činjenica da ova bliskost sa Putinom još traje zabrinjavajuća je - naveo je Bajden kritikujući odluke Tilersona da ne učestvuje na sastanku NATO, a da nakon toga ide u Moskvu.

Američki zvaničnici potvrdili su nedavno da Tilerson planira da ne prisustvuje sastanku ministara spoljnih poslova NATO, 5. i 6. aprila u Briselu, a kao razlog je navedena poseta kineskog predsednika Americi.

Nakon te posete, Tilerson će, kako je tada rečeno, putovati u Moskvu.

Agencije prenose da bi takav potez Tilersona američki saveznici mogli protumačiti kao stavljanje interesa Moskve ispred njihovih.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.