Vulin: Očekujem rast penzija i plata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2017, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Očekujem rast penzija i plata

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će se položaj penzionera popravljati i da očekuje u narednom periodu rast penzija i plata.

On je, tokom posete Domu penzionera Voždovac, rekao da u Srbiji živi 1.728.000 penzionera i da je "svako od njih zaslužio da bude poštovan, čuvan i zaštićen u vremenu u kome živi.

"Država Srbija svoje penzionere poštuje i ceni i ono što mogu da kažem je da će se njihov >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << materijalni položaj i dalje popravljati. Bez podrške penzionera u Srbiji ne bi uspela ni jedna reforma, nijedan od zacrtanih ciljeva", poručio je Vulin.

U radnoj akciji "Okej za sve generacije" penzioneri Gerontološkog centra Beograd, korisnici dnevnih centara za starije, volonteri Crvenog krsta Srbije, deca i mladi iz ustanova socijalne zaštite sređivali su danas dvorište Doma za stare Voždovac, a deca su od starijih mogla da nauče kako se prave torbe, podmetači od starih kesa i novina.

Cilj akcije bio je sređivanje prostora, ali i druženje i učenje jedni od drugih.

"Srbija je često bila deljena, pa su je tako delili i prema generacijama, kao da su naši stariji sugrađani posvađani sa našim mladim sugrađanima. Samo Srbija jedinstvena može da napreduje", rekao je ministar Vulin.

Direktorka Gerontološkog centra Beograd Suzana Mišić kaže da je ova akcija pokušaj da se kroz međugeneracijsku saradnju i kroz druženje, naučimo nešto jedni o drugima i jedni od drugih".

Za akciju sređivanja dvorišta odlučili su se, kako kaže, jer je danas Dan zaštite planete, te da je akcija pravi primer dobre prakse.

Gerontološki centar Beograd pruža usluge smeštaja za oko 1.200 korisnika u četiri doma - Dom Bežanijska kosa, Dom Voždovac, Dom Karaburma i Stacionar.

U okviru Dnevnih centara i klubova obavlja se služba pomoći u kući i klupski boravak za više od deset hiljada Beograđana.

NATO agresiju nije izazvala Srbija

Srbija, njen narod, pa i njena politika nije bila kriva i nije izazvala NATO agresiju i zato, 18 godina kasnije, možemo da kažemo da smo mi i tada bili na pravoj strani sveta, rekao je Vulin.

On je rekao da je ponosan što je član vlade koja je imala hrabrosti da kaže "da je NATO bombardovanje bila agresija".

"Premijer Aleksandara Vučić je prvi predsednik srpske vlade koji je imao hrabrosti da kaže da je bila u pitanju NATO agresija i da u zvaničan kalendar Državnog obeležavanja uvede obeležavanje NATO agresije", rekao je Vulin novinarima.

Kako kaže, premijer Vučić nije kao njegovi prethodnici i ministri spoljnih poslova koji su govorili o NATO akcijama, koji su objašnjavali "da smo možda i mi nešto krivi".

"Vučić je imao hrabrosti da stane uz svoj narod i kaže da NATO agresija nije krivica srpskog naroda, nije krivica ove zemlje, da ćemo je uvek pamtiti i da nećemo dozvoliti da se krivica za strašna razaranje, za svu pobijenu decu prenese na naš narod, zaključio je Vulin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.