Izvor: Vostok.rs, 16.Maj.2017, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije: NATO fašisti ubijaju sve one koji žele da se vrate svojim domovima

Avijacija NATO gađala je u noći između petka i subote područja Čačka, Kraljeva, Prištine, Prizrena, Kosovske Mitrovice, Kuršumlije Jagodine i Bora.

ČAČAK - Avioni NATO pakta bombardovali su u subotu, od 01,05 do 01,15 industrijsku zonu Čačka, udaljenu nepun kilometar od centra grada. Čulo se devet snažnih detonacija iz napadnute zone, gde se nalaze Tehničko-remontni zavod, Fabrika "Cer" i naselje porodičnih kuća.

KRALjEVO - U subotu u jedan čas po ponoći, NATO avijacija je na sela Lađevci i Cvetke ispalila pet projektila. Gotovo istovremeno, NATO bombarderi su sa šest projektila gađali i selo Leskovac u Gruži, između Kraljeva i Kragujevca.



PROKUPLjE- Mostovi na Toplici su u subotu oko 07.30 časova bili meta NATO avijacije. Sa tri projektila gađani su mostovi na ušću Kosanice u Toplicu, kod Kuršumlije, dok su tri detonacije odjeknule i na području sela Visoka.

JAGODINA - U subotu u 10, 28 sati avioni NATO su sa četiri projektila bombardovali auto-put Beograd-Niš u blizini Jagodine, udaljen samo kilometar od centra grada. Sa tri projektila je pogođen i most preko rečice Lugomir na autoputu izmeđuJagodine i Ćuprije.

BOR - Na meti NATO u subotu u 10, 25 našlo se skladište Jugopetrola u Boru. Oštećena je i upravna zgrada Jugopetrola, kao i dalekovod u blizini, koji je pao preko pruge železničke teretne stanice.

Dva puta je bombardovano područje sela Volakovo kod Boljevca, a po drugi put je napadnuto i skladište Jugopetrola u Prahovu.

PRIŠTINA - Avijacija NATO gađala je u subotu ujutro širi rejon opštine Uroševac. Avijacija NATO snaga sa pet projektila gađala je u 09.20 časova šire područje Kosovske Mitrovice.

UŽICE - Severozapadno od Užica je u subotu rano ujutro odjeknulo pet snažnih detonacija. Za sada nema podataka o posledicama napada.

BEOGRAD - Cenatu za obaveštavanje i uzbunjivanje saopštio je da je u subotu oko 13.15 na području beogradskog naselja Padinska skela oboren jedan avion NATO snaga.

Uzbuna je u Beogradu oglašena je u subotu u 13.18, a ubrzo se čula detonacija na užem području grada. Prema prvim informacijama, avijacija NATO gađala je ciljeve u Lisičjem jarku.

Novi teroristički napad

PEĆ - Branislav Mijatović (27) i Jugoslav Božićević (18) iz sela Dobri Do u opštini Peć ubijeni su u petak oko podne kada ih je iz zasede napala veća grupa terorista.

Do napada je došlo kada su se mladići, sa kojima je bio i Ranko Bogićević (35) koji je ranjen, traktorom vraćali sa njive koju su obrađivali. Teroristi su iz obližnje šume otvorili vatru iz automatskog oružja.

Pola Srbije bez struje

BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije je saopštila je da je u petak uveče, u 22,40 sati, NATO ponovo dejstvovao specijalnim materijalima visoke provodljivosti na nekoliko visokonaponskih postrojenja EPS.


foto: NS Nedeljnik

Bez struje, je ostalo šire područje jugoistočne Srbije, gradovi Niš, Pirot, Aleksinac, Prokuplje i Leskovac. Nekoliko grafitnih bombi bačeno je i na područje Kostolca i Velikih Crljana, a do prekida u snabdevanju električnom energijom došlo je i u Šapcu i delovima Novog Sada. Bez struje su bile i neke opštine i prigradska naselja u Beogradu - Čukarica, deo Novog Beograda, Sremčica, Ostružnica, Rušanj i Obrenovac.

Grafitnim bombama napadnute su termoelektrane "Drmno" kod Kostolca i "Kolubara" u Velikim Crljanima kod Lazarevca. Gotovo istovremeno delovano je na energetske sisteme na području Niša, Novog Sada i još nekih gradova u Srbiji.

Posle bombardovanja "Kolubare", van pogona je bilo svih pet blokova termoelektrane, a niko od radnika nije povređen.

Grafitnim bombama gađana je i trafo stanica "Niš 2" kod Niša, posle čega je ovaj grad ostao bez struje. Centralni deo grada ubrzo je dobio električnu energiju. Oko 22,30 sati bez struje je ostao i Novi Sad, jer je NATO dejstvovao na sisteme kod Rimskih šančeva. Veći deo Novog Sada dobio je struju oko ponoći.

Osuda masakra izbeglica na Kosovu

BEOGRAD - Vlada Srbije osudila je bombardovanje albanskih izbeglica u selu Koriša kod Prizrena i ocenila da se zločini NATO agresora nad civilima svakodnevno nastavljaju i uvećavaju. U saopštenju sa sednice Vlade Srbije, koja je održana u petak, navodi se da je to "smišljeni masakr sa jasnim ciljem da se spreči povratak izbeglica u domove".



Vlada je ocenila da "fašisti NATO alijanse ubijaju sve one koji sami i uz pomoć organa SRJ žele da se vrate mirnom životu u svojim domovima, nastojeći da dokažu da su samo oni, silom u stanju da dovedu izbeglice kućama". "Zato izjave NATO čelnika o brizi za izbeglice deluju cinično i licemerno", navodi se u saopštenju.

Vlada je saopštila da su "jedine vojne akcije koje se sprovode na Kosovu stalna bombardovanja i svakodnevni zločini nad civilnim stanovništvom koje vrši NATO".

Korištena i arhiva Glasa javnosti

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.