Velika vojna vežba u Poljskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2014, 03:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika vojna vežba u Poljskoj

U Poljskoj danas počinje vojna vežba u kojoj učestvuje 12.500 vojnika, među kojima 750 iz osam država NATO-a, najavilo je poljsko ministarstvo odbrane.

Poljska vojska od 2006. svake dve godine organizuje vežbu Anakonda, koja je postala sastavni deo obuke Atlantskog saveza, navelo je poljsko ministarstvo.

U vežbi, koja traje do 3. oktobra, osim poljskih vojnika učestvuju Estonci, Litvanci, Holanđani, Česi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mađari, Kanađani, Amerikanci i Britanci. Cilj je priprema za, u slučaju potrebe, brzu reakciju NATO-a.

Poljska i druge baltičke zemlje zabrinute su za svoju bezbednost od kada je Rusija izvršila aneksiju Krima i pošto je pružila podršku proruskim pobunjenicima na istoku Ukrajine.

Na samitu NATO-a u Njuportu početkom septembra, Alijansa je najavila da će u "u kontinuitetu" biti prisutna u regionu, i to uz pomoć više hiljada pripadnika kopnenih trupa, koje će biti u mogućnosti da se, u slučaju potrebe, rasporede samo za nekoliko dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.