U hramu SPC u Podgorici u petak veče anti NATO tribina

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Feb.2016, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U hramu SPC u Podgorici u petak veče anti NATO tribina

Vladika budimljansko-nikšićki Sprske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Joanikije, biće glavni govornik na anti-NATO tribini koja će biti organizovana u petak veče u kripti hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, saznaje Pobjeda u Demokratskom frontu.

Time je, kako piše list, Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori i zvanično postala učesnik anti-NATO kampanje.

Na tribini će govoriti vladika budimljansko-nikšićki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Joanikije, otac Mijajlo Backović iz Bratstva pravoslavne omladine, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, general u penziji Mitar Kovač i predsjednik Mirovnog pokreta "Ne u rat, ne u NATO" Gojko Raičević.

Skup, kako je objavio sajt IN4S blizak Demokratskom frontu, organizuju Mirovni pokret "Ne u rat, ne u NATO" iz Podgorice i Evroazijski bezbjednosni forum iz Beograda, nevladina organizacija poznata po proruskim stavovima, kao i veličanju politike Slobodana Miloševića.

Vladika Joanikije, koji je uz mitropolita Amfilohija snažan protivnik NATO integracija, je nedavno saopštio "da je pozivnica za NATO kao petovjekovno ropstvo pod Turcima".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Anti-NATO tribina SPC u Podgorici

Izvor: RTS, 13.Feb.2016, 11:36

Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori uključila se u anti-NATO kampanju, kao domaćin skupa protivnika članstva Crne Gore u tom vojnom savezu, koji je organizovan u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici. . Na tribini kojoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.