Tramp je dekorativno psetance Putina

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jul.2016, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tramp je dekorativno psetance Putina"

Reči republikanskog kandidata za američkog predsednika Donalda Trampa o NATO-u i Rusiji izazvale su histeriju u zapadnim medijima.

Novinar "Njujork tajmsa“ je Trampa pitao da li su Sjedinjene Države spremne da pruže pomoć svojim partnerima iz NATO-a ako ih Rusija napadne.

- Mnoge članice NATO-a ne plaćaju svoje račune - odgovorio je Tramp.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
On je naglasio da se troškovi tih zemalja ne mogu ni porediti sa onim što je potrebno NATO-u.

- Ne mogu se samo zaboraviti računi. Oni moraju da se plate. Većina članica NATO-a ne plaća, ne radi ono što mora da radi. To je veoma ozbiljno. Ne može se samo zanemariti - izjavio je Tramp.

Republikanac u intervjuu navodi da će u slučaju ispunjavanja svojih obaveza zemlje-članice zapadne vojne alijanse dobiti američku pomoć.

- Šta će biti u slučaju da ih te zemlje ne ispune? - pitao je novinar.

- Ne govorim o tome šta će se dogoditi ako do toga ne dođe. Govorim da sada ima zemalja koje ne ispunjavaju svoje obaveze prema nama - rekao je Tramp.

Komentari političara su naterali novinare na pomisao da je on na strani Rusije i da radi za njene interese.

Kolumnista "Vašington posta“ Dženifer Rubin nazvala je Trampa "dekorativnim psetancetom Vladimira Putina“. Novinarka je bila veoma nezadovoljana njegovim izjavama u intervjuu listu "Njujork tajms“. Prema njenim rečima, on je više oklevetao SAD oštrim rečima nego što je Barak Obama ikad iskoristio i pokazao šokantno neznanje. Rubinova smatra da između Putina i Trampa postoji neka maglovita veza.

Novinar lista „Slejt“ je milijarderu pripisao želju da se „svidi Kremlju“ i nazvao Putina pobednikom. Novinar "Atlantika“ Džefri Goldberg napisao je da je realni suparnik Hilari Klinton u trci za predsedničke izbore zapravo predsednik Rusije. Goldberg je naglasio da je ovaj intervju samo dokaz da je Tramp "defakto agent Kremlja“.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

VAŠINGTON POST: Tramp je Putinov uvlakač!

Izvor: Kurir, 23.Jul.2016

...Novinar „Njujork tajmsa“ je Trampa pitao da li su Sjedinjene Države spremne da pruže pomoć svojim partnerima iz NATO ako ih Rusija napadne.."Mnoge članice NATO-a ne plaćaju svoje račune“, odgovorio je Tramp..On je naglasio da se troškovi tih zemalja ne mogu ni porediti sa onim što...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.