Tiha NATO okupacija Republike Srpske - domaći političari ćute

Izvor: Vostok.rs, 08.Okt.2015, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tiha NATO okupacija Republike Srpske - domaći političari ćute

08.10.2015. -

Ministarstvo spoljnih poslova BiH (zajednička institucija Republike Srpske i Federacije BiH) je domaćin i organizator stručnih konsultacija sa ekspertskim timom NATO štaba iz Brisela.

Ekspertski tim NATO štaba boravi u Republici Srpskoj i Federaciji BiH povodom konačne procene stepena primene Individualnog partnerskog akcionog plana za BiH za period 2014-2015. godine, a koji je uslov za pristupanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Republike Srpske ovoj vojnoj alijansi.

foto: mvp.gov.ba


Na sastanku je bilo oko 70 učesnika koji se bave pitanjima NATO iz svih institucija BiH (Republike Srpske i Federacije BiH).

Zamenik ministra spoljnih poslova BiH i predsedavajući Komisije za NATO integracioni proces BiH Josip Brkić rekao je učesnicima skupa da je veliko interesovanje za ove konsultacije pokazatelj uključenosti svih institucija BiH u NATO integracioni proces i dokaz razumevanja da u NATO ne ulazi samo Ministarstvo spoljnih poslova BiH ili Ministarstvo odbrane, nego cela zemlja. 

foto: mvp.gov.ba

Nakon posete Republici Srpskoj i Federaciji BiH, ekspertski tim NATO štaba izradiće procenu primene IPAP-a, koji je svojevrstan pandan Izvještaju o napretku koji EU kreira unutar EU integracionog procesa.

foto: NATO

Pre ovih konsultacija zamenik komandanta NATO štaba u Sarajevu, pukovnik Piter Gjersem, posetio je pet, kako oni kažu, "perspektivnih" lokacija u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a koje su potrebne NATO snagama. Jedan od zahteva koji NATO traži je da te lokacije budu izuzete iz vlasništva Republike Srpske i Federacije BiH, te da se prebace na nivo državne zajednice BiH.

foto: NATO

Pukovnik Gjersem je na ovim lokacijama održao sastanke sa komandantima jedinica koje su stacionirane na tim lokacijama.

foto: NATO

Da bi NATO mogao imati svoje bazu u Banjaluci, glavnom gradu Republike Srpske, govori i Grejsemova poseta kasarni "Kozara" , gde je održao radni sastanak sa generalom Huseinom Tursunovićem i generalom Radovanom Ilićem. On je takođe posetio i kasarne "Vojvoda Radomir Putnik" i "Treći maj" u Doboju koje NATO takođe želi da ima na raspolaganju.

Na ove aktivnosti niko od političara iz Republike Srpske se nije obratio javnosti.

Vanja Savićević,

NA OVU TEMU:

Republiku Srpsku stranci uvaljuju u NATO - srpski političari ćute

Republika Srpska i NATO – kratko pamćenje ili loši političari?

Patologija i podmuklost NATO-a

NATO kao najveći neprijatelj Srba – pod NATO čizmom proterano pola miliona Srba

Republiku Srpsku uvaljuju u NATO, a narod niko ne pita

Strateški cilj Republike Srpske članstvo u NATO - republički organi ćute

Kako srpski političari uvaljuju Republiku Srpsku u NATO

NATO raketni štit u Republici Srpskoj

Ukidanje Vojske Republike Srpske i ulazak u NATO

Republika Srpska, njeni političari i NATO - dokle?

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.