Tadić: Srbija da uđe u NATO

Izvor: Kurir, 02.Apr.2015, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Srbija da uđe u NATO

BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske stranke i bivši šef države Boris Tadić izjavio je juče da će Srbija vrlo ozbiljno morati da razmotri mogućnost posebnih saveza sa NATO, možda čak i punopravno članstvo u toj vojnoj alijansi u budućnosti.

- To pitanje mora normalno da se prodiskutuje u javnosti, a ne da govorimo kako je sjajna politička neutralnost ako znamo da je ekonomski neodrživa u narednih 20 godina. Moramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << građanima vrlo jasno reći šta nas čeka u narednih 20 godina - rekao je Tadić za RTS.

Navodeći da to nije popularno reći, jer iza te politike danas stoji od pet do 10 odsto stanovnika, Tadić kaže da građani treba da budu svesni da je NATO most koji ćemo možda morati da pređemo.

- Tu postoji potreba da se na referendumu građani izjasne, iako po Ustavu to nije nužno - rekao je Tadić, pozivajući se na reči generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, koji kaže da nijedna zemlja ne treba na silu da postane članica NATO, nego voljom građana.

Povodom navoda o mogućoj kandidaturi za generalnog sekretara UN, Tadić navodi da su to medijske spekulacije, ali i da Vuk Jeremić bi imao ozbiljne probleme da bude kandidat za to mesto jer bi nekoliko članica SB UN stavile veto.

Tadić je rekao i da SDS nema ambiciju da uđe u Vladu posle eventualne rekonstrukcije.

- Nemam taj san kao Ivica Dačić da postanem premijer ili ministar spoljnih poslova - rekao je Tadić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.