Stoltenberg preuzeo dužnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2014, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg preuzeo dužnost

Pedestpetogodišnji Norvežanin Jens Stoltenberg preuzeom je dužnost generalnog sekretara NATO, saopštila je danas pres služba Alijanse dodajući da će on danas predsedavati sednicom Severnoatlantskog saveta.

U saopštenju se podseća da je bivši norveški premijer Stoltenberg imenovan na mesto na kome je tokom petogodišnjeg mandata bio Danac Anders Fog Rasmusen.

BBC navodi da je imenovanje Stoltenberga za 13. generalnog sekretara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NATO bilo pomalo iznenađujuće jer je on po zanimanju ekonomista bez ikakvog iskustva na polju odbrane.

Stoltenberg je izgradio dobre odnose sa Rusijom što izaziva podozrenje kod zemalja istočne Evrope koje se plaše da bi on mogao da čini ustupke Moskvi oko Ukrajine.

BBC dodaje da se Stoltenberg u tom pogledu razlikuje od svog prethodnika Rasmunsena koji nije bio voljan da pravi kompromise oko Rusije.

Britanska stanica kaže da je Stoltenberg imao podršku nemačke kancelarke Angele Merkel.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stoltenberg preuzeo dužnost

Izvor: Akter, 01.Okt.2014

Stoltenberg imenovan na mesto na kome je tokom petogodišnjeg mandata bio Danac Anders Fog Rasmusen.

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.