Stoltenberg: Nikoga ne pritiskamo da uđe u NATO

Izvor: Vesti-online.com, 01.Apr.2015, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Nikoga ne pritiskamo da uđe u NATO

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da NATO ne primorava ni jednu zemlju, pa ni Srbiju, da se pridruži savezu i da je zadovoljan dosadašnjom vojnom saradnjom.

- Ja poštujem odluku Srbije (da ne uđe u NATO), rekao je Stoltenberg u intervjuu za Glas Amerike i dodao da se dosadašnja partnerska saradnja pokazala kao veoma dobra.

Generalni sekretar je istakao da ni jedna članica NATO u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << istoriji te organizacije nije silom ušla u Alijansu i da svaka zemlja sama odlučuje o tome ko će joj biti saveznici.

Stoltenberg je, odgovarajući na pitanje o rastućem uticaju Rusije na Zapadnom Balkanu primetio da je reč o veoma raznolikom regionu, u kome su neke zemlje već članice NATO, dok druge, kao Srbija, imaju partnerski odnos.

On se tokom razgovora za Glas Amerike prisetio da je kao sin norveškog diplomate proveo deo detinjstva u Beogradu i da mu je to ostalo u prijatnoj uspomeni.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.