Ruski odgovor NATO: Tri nove vojne divizije

Izvor: B92, 04.Maj.2016, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski odgovor NATO: Tri nove vojne divizije

Moskva -- Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da će do kraja 2016. godine biti stvorene dve nove divizije u Zapadnom i jedna u Južnom vojnom okrugu.

Te mere su preduzete kao odgovor na povećanje potencijala NATO-a u blizini granica Rusije.

“Ministarstvo odbrane preduzima niz mera u cilju suprostavljanja povećanju snaga NATO-a u neposrednoj blizini ruskih granica. Do kraja godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dve nove divizije biće formirane u Zapadnom vojnom okrugu, a jedna u Južnom vojnom okrugu“, izjavio je ministar Sergej Šojgu.

On je naveo da se u ovom trenutku izvode radovi na mestu gde će biti raspoređene jedinice.

“Naredio sam da se prilikom gradnje objekata koriste najsavremenija građevinska rešenja. Radi se o blokovsko-modularnim konstrukcijama. Tehnologije masovne proizvodnje i isporuke modula omogući će da se izgrade objekti za tri-četiri nedelje“, rekao je ministar.

Ministar odbrane je naveo da će šest fregata projekta 22350 popuniti borbeni sastav Ratne mornarice Rusije do 2025. godine.

“Šest ovakvih brodova treba da uđe u sastav ratne flote do 2025. godine. Oni će biti ojačani savremenim naoružanjem i najnovijim sredstvima upravljanja“, rekao je ministar Sergej Šojgu na savetovanju u resoru.

Sada glavna flota serije “Admiral Gorškov“ održava testiranja na Severnoj floti, podseća šef vojnog resora.

Ranije je zamenik glavnog komandanta Ratnog vazduhoplovstva Rusije admiral Aleksandar Fedotenkov saopštio da flota planira da dobije novu fregatu do kraja 2016. godine.

“Admiralu Gorškovu“ je bio postavljen kamen-temeljac početkom 2006. godine, a spušten je u vodu 2016. godine. U novembru 2014. godine brod je prvi put bio testiran. Drugi predstavnik serije, “Admiral Kasatonov“, bio je spušten u vodu 2014. godine, dok se završetak trećeg “Admirala Golovka“ očekuje 2016. godine.

Brod projekta 22350 težak je 4,5 hiljada tona i može da razvije brzinu do 29 čvorova. Oni se naoružavaju raketama “Oniks“ i “Kalibar“, kao i protivvazdušnim raketnim sistemima “Poliment-Redut“.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski odgovor NATO-u: Tri nove divizije

Izvor: Vesti-online.com, 04.Maj.2016

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je na sastanku u odbrambenom resoru da će do kraja 2016. godine biti stvorene dve nove divizije u Zapadnom i jedna u Južnom vojnom okrugu, kao odgovor na povećanje potencijala NATO-a u blizini granica Rusije...- Ministarstvo odbrane preduzima niz mera...

Nastavak na Vesti-online.com...

Kremlj formira nove vojne divizije protiv NATO -a

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2016

Rusija će formirati tri nove vojne divizije za borbu protiv "rastućeg NATO nagomilavanja snaga " ruske agenecije u srijedu, 4. maja, citiraju riječi ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua...Nove divizije biće raspoređene duž zapadne i južne granice Rusije, i biće formirane do kraja ove godine,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.