Seminar NATO u Prištini, Srbije nema

Izvor: B92, 22.Okt.2016, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seminar NATO u Prištini, Srbije nema

Priština -- U Prištini se održava "Rouz-Rot seminar Parlamentarne Skupštine NATO" na kojem učestvuju poslanici iz 21 države članice te alijanse i partnerskih zemalja.

Najavljeno je da će se razgovarati o perspektivi Kosova i odnosima sa Evropskom unijom i o ulozi NATO u regionu.

Tokom seminara koji se održava 93. put, razgovaraće se o političkim, socijalnim i ekonomskim kretanjima na Kosovu, perspektivama ekonomske saradnje regiona, kao i reakcijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zapadnog Balkana na izazove počev od međunarodnog terorizma i upravljanja migracijama.

Potpredsednik PS Nato Paolo Ali je ocenio da je ovaj seminar istorijski, jer se prvi put održava na Kosovu.

Ocenio je da je budućnost Balkana u evro-atlanskim integracijama i istakao da je Kosovo bezbednosno stabilno, uprkos izazovima.

Ali je izrazio žalenje zbog nedolaska delegacije Srbije na seminar, jer je, kako je rekao, ovo mesto gde se može razgovarati o raznim temama, a dijalog je izuzetno značajan za prevazilaženje izazova na Zapadnom Balkanu.

Kadri Veselji, predsednik Skupštine Kosova koja je suorganizator seminara, rekao je da je "Kosovo evropska država, a Kosovari su evropski narod".

"Kosovo nikada nije bilo središte terorizma. Činimo napore i imamo dobre odnose sa svim susednim zemljama", ocenio je Veselji.

Odgovarajući na pitanje o odnosima s Crnom Gorom, Veselji je rekao da "nema otvorenih pitanja".
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NATO serminar u Prištini, stotinu učesnika, Srbija ne učestvuje

Izvor: VOA, 23.Okt.2016, 01:14

U Prištini na Kosovu u subotu je počeo Rouz-Rot seminar Parlamentarne skupštine NATO na kojem učestvuje oko 100 učesnika, uključujući gotovo 70 poslanika iz 21 države članice Alijanse i partnerskih zemalja. Na seminaru se razgovara  o perspektivi Kosova i odnosima sa Evropskom unijom, kao i...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.